Gode historier

Midtjyske kulturaktører networker i Bruxelles

16. november 2016

Aarhus 2017 fik i den grad fanget interessen hos EU´s aktører, da de fik præsenteret programmet ved en reception i Bruxelles i sidste uge. Aarhus 2017 havde i samarbejde med kulturaktører fra hele regionen og CDEU inviteret til receptionen og man kunne her ved selvsyn konstatere at hele regionen er en aktiv del af Aarhus 2017. Læs mere og se billeder fra receptionen i artiklen.

Receptionen på Det Kongelige Flamske Teater d. 9. nov. 2016 var en platform for Aarhus 2017 til at komme ud over kanten og en hjælp til deres internationale formidling af kulturhovedstadsprojektet. Samtidigt fungerede receptionen, som en netværksplatform for de midtjyske kulturaktører som deltog i CDEU´s kulturstudietur. De fik mulighed for at tale ansigt-til-ansigt med folk fra fx Leeuwarden 2018ENCC-netværket og Regionsudvalget. Erfaring viser, at det er den personlige kontakt, der bedst bringer projekter sammen på tværs af landegrænser.

De midtjyske kulturaktører som deltog var en mangfoldig gruppe bestående af deltagere fra kommuner, regionen og kulturorganisationer. Der var 150 gæster, som bl.a. inkluderede EU parlamentarikere, embedsmænd fra Europa-Kommissionen, regionskontorer og mange andre aktører. Receptionen bød desuden på god mad og forskellige aktiviteter som gjorde, at deltagerne blev tilskyndet til at sætte samtalen i gang og dermed lære hinanden bedre at kende.

CDEU byder velkommen til Aarhus 2017

Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU bød velkommen til receptionen, som bød på en lille række af talere før Rebecca Matthews gik på for at præsentere programmet og regionens projekter. Moderatoren for aftenen var Per Erik Veng, direktør for Dansk Kulturinstitut, Louise Bang Jespersen, Danmarks Ambassadør i Belgien, talte om betydning af Aarhus 2017 for Danmark, og Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet, fortalte om kulturhovedstadsprojektet i en europæisk kontekst. Du kan se nogle af præsentationerne filmet på Central Denmarks EU Office´s facebook side: https://www.facebook.com/centraldenmark/?fref=ts

Smagen af Vestjylland promoveres internationalt

De to glade kokke Bent Graakjær og Janik Hamborg Kristensen tog rejsen fra Vestjylland til Bruxelles for at præsentere deres spændende og lokale råvarer, som faldt i god jord, da gæsterne blev budt velkommen til buffeten. Bent og Janik præsenterede røget makrel, god gammeldags spegepølse, lækker ost fra Arla og en smagfuld muffin med creme på toppen. De serverede også smagsprøver fra Stauning bryghus, som varmede halsen til mere endnu mere networking.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig på mere, eller ønsker du at arbejde mere internationalt på den ene eller anden måde, er du velkommen til at kontakt Central Denmark EU Office.