Gode historier

Mød Sune, CDEU’s nye fødevarekonsulent

4. oktober 2017

Sune Jin Christensen, fødevarekonsulent hos CDEU.

Central Denmark EU Office byder denne uge velkommen til Sune Jin Christensen, der skal sidde som vores EU-konsulent på fødevarer. Sune kommer direkte fra en stilling som landbrugs-, fødevare- og fiskerivækstrådgiver på den danske ambassade i Colombia, og så har han tidligere arbejdet over seks år i Bruxelles hos Danske Slagterier.

Brænder for fødevarer i Midtjylland

Sune har alt i alt arbejdet med fødevarer i en international kontekst i 9 år, og det er da også et emne, som han er svært begejstret for og glæder sig til at fortsætte med:

”Fødevarer er et enormt spændende område, og det er meget bredere, end man lige tror. Det spænder utroligt vidt og indeholder for eksempel også aspekter som handelspolitik, økonomi, det grønne område og meget mere,” fortæller Sune.

Ivrig efter at sætte kompetencer i spil

Han kender EU-systemet og dets virkemåder fra sin tid hos Danske Slagterier i Bruxelles, og i Colombia har Sune lavet faciliterende myndighedsarbejde mellem det danske og colombianske fødevaremarked samt taget sig af de kommercielle aspekter ved det. Han har derfor en stor indsigt i landbrugs- og svinesektoren, som han er ivrig efter at bringe i spil i sit nye arbejde her i Bruxelles. Han glæder sig også til at lære de europæiske aktører bedre at kende.

”Jeg ser meget frem til at arbejde for CDEU på fødevareområdet, for Midtjylland er absolut den førende region inden for fødevarer i Danmark og spiller her en hovedrolle med sin signifikante landbrugsproduktion. Det er enormt spændende at få lov at være en del af,” siger Sune.

Hvem er Sune ellers?

Men Sunes interesse for fødevareområdet spænder bredere end bare lovgivning og interessevaretagelse. I øjeblikket dyrker han således sin interesse ved at gå på et kursus i vietnamesisk madlavning. Ifølge Sune er netop det vietnamesiske  ét af de allerbedste køkkener, hvor han er særligt interesseret i at lære at lave en god pho-suppe.
Derudover er Sune sportsinteresseret. Han har løbet flere marathon og spillet en del fodbold og basketball.