Arrangement

Netværksdag for kulturfolk: Bliv klogere på internationalt samarbejde

3. april 2024

Er europæisk samarbejde eller EU-midler dit næste mål? Eller er du nysgerrig på, om det er relevant for din kulturinstitution at kigge udenfor Danmarks grænser? Så skal du med, når Europæisk Kulturregion og CDEU inviterer til inspirations- og netværksdag den 24. april på Platform K i Horsens. Dagen er målrettet alle midtjyske kulturfolk, der vil blive klogere på, hvad internationalt samarbejde kan.

Lad dig inspirere af kollegaer og frontløbere på den europæiske kulturscene. og få inspiration og viden om konkrete projektmuligheder med hjem til din kulturinstitution eller kommune.

Hvad kommer du til at tage med dig hjem?

Du får:

  • Den nyeste viden om, hvad der rører sig i EU på kulturområdet ved Natalie Giorgadze fra Culture Action Europe, det største kulturnetværk i EU;
  • Inspiration til at anvende inklusion og diversitet til at styrke og fremtidssikre din organisation fra Fairooz Tamimi, Trans Europe Halles, et stort internationalt netværk for kulturhuse med en tilstedeværelse i mere end 40 lande;
  • En spændende case fra museet KØN i Aarhus, som med europæisk inspiration vil skabe et alternativ til det analoge museumsbesøg med et digitalt univers målrettet unge både i og udenfor undervisningslokalerne.

Målgruppe

Dagen er for alle midtjyske kulturfolk. Om du sidder i en kommune, arbejder ved en kulturinstitution eller noget helt tredje, så kom med – vores ønske er at bringe jer alle sammen, så I kan snakke med hinanden, få et skud frisk inspiration og hente nogle konkrete værktøjer med hjem til jeres arbejde.

Workshops sætter fokus på, hvad du kan bruge oplægsholdernes erfaringer til

På dagen får du som deltager rig mulighed for at stille spørgsmål til og diskutere med både oplægsholdere og de andre deltagere – særligt koncentreret i workshops, hvor der sættes fokus på, hvad du kan bruge oplægsholdernes erfaringer til.

Dato, tidspunkt og sted

24. april 2024 fra 9:30 – 15:00
Adresse: Platform K, Madevej 2, 8700 Horsens

Tilmelding

Du kan tilmelde dig på linket her. Tilmeldingsfrist er den 15. april.

Det er gratis at deltage, og Europæisk Kulturregion byder på frokost og kaffe/kage i løbet af dagen.

Program

9:30 – 9:45: Registrering, ankomst og kaffe

9:45 – 10:10: Velkommen

10:10 – 10:40: Natalie Giorgadze, direktør ved Culture Action Europe:

Hvordan kan man som midtjysk kulturaktør eller kommune bruge de store EU-dagsordener, når man udvikler sin kommende strategi? Hvor bevæger EU sig hen på kulturområdet, og hvor kan du med fordel kigge hen, når du skal forberede fremtidens kulturtilbud? 

10:40 – 11:10: Simone Due Rasmussen og Pernille Taagaard Dinesen fra Museet KØN:

Museet KØN er i gang med at udvikle deres digitale strategi, bl.a. via et europæisk samarbejde. Lær af deres erfaringer om, hvordan digitalisering kan skabe et alternativ til det fysiske besøg og løfte det faglige niveau.

11:10 – 11:30: Kaffepause

11:30 – 12:00: Fairooz Tamimi, direktør for strategisk udvikling, Trans Europe Halles:

Kan dit/din kommunes kulturtilbud bestå diversitetstesten? Diskuter diversitet og inklusion med Fairooz Tamimi og bliv skarp på, hvordan du sikrer, at I ikke utilsigtet udelukker målgrupper i jeres kulturtilbud. Og forstå, hvorfor det er en topprioritet i EU’s strategier og tilskudsprogrammer.

12:00 – 13:00: Frokost

13:00 – 14:05: Workshops med oplægsholderne

14:05 – 14:20: Kunstnerisk indslag

14:20 – 15:00: Workshops, fortsat

15:00: Tak for i dag

Vi håber at se dig!

Peter Gran Boesen fra det kreative konsulentbureau Urban Goods vil lede os kyndigt igennem dagen, og vi glæder os til at se dig.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur
Caroline Serafina Muscato
EU-konsulent
Kultur og uddannelse
Emma Meyer
EU-konsulent
Kultur, sundhed og uddannelse