Ansøgningsrunder

Ny indkaldelse under URBACT PROSPECT

16. februar 2018

Der er nu åbnet for en ny Peer-to-Peer (P2P)-indkaldelse under URBACTs PROSPECT-program. Indkaldelsen gælder læringsprojekter med fokus på vidensdeling inden for innovative finansieringsstrategier for energi- og klimainitiativer. Byer og regioner inviteres nu til at tage del i den første P2P-læringsfase som enten mentor eller mentee, som vil starte i maj 2018. Der vil være tre læringsfaser i alt under programmet. 

Et stigende antal europæiske byer og regioner er begyndt at omstille til grøn energi, men det er stadig problematisk at sikre finansiering og implementering af projekterne. Det er særligt pressede offentlige budgetter samt mangel på ressourcer og kapital til at investere i lokal grøn økonomi, der er skyld i dette. Offentlige myndigheder tyer ofte til traditionelle finansieringsmetoder på trods af nutidens hurtigt skiftende miljø. Byer og regioner har brug for at implementere nye, innovative finansieringsmetoder for at øge borgernes og erhvervslivets incitament til at deltage i den lokale grønne omstilling.  

Det er derfor PROSPECTs mål at engagere 150 lokale autoriteter i mentoraktiviteter om innovative finansieringsmetoder for at få gennemført den grønne omstilling, der skal til for at forebygge klimaforandringer.  

Læs hele indkaldelsen her.  

Hvem kan søge? 

Lokale myndigheder, byer, regioner og deres klima- og energiagenturer samt kommunale virksomheder.  

Budget 

URBACT-indkaldelsen har et budget på 74 mio. EUR, og for danske organisationer medfinansierer EU op til 70 % af de støtteberettigede projektomkostninger. 

Frist 

Ansøgningsfristen er den 28. februar 2018. 

Mere information 

Ved spørgsmål eller ønske om yderligere information kontakt venligst Central Denmark EU Office 

Se mere om PROSPECT Peer-to-Peer i videoen herunder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst