Aktuelt

Ny interaktiv guide skal hjælpe kreative og kulturelle sektorer med at finde finansieringsmuligheder i EU

1. december 2021

Europa-Kommissionen har netop lanceret CulturEU. Det er en ny, interaktiv guide, som kortlægger alle tilgængelige EU-finansieringsmuligheder for de kulturelle og kreative sektorer, så det bliver lettere at navigere i EU’s mange fundingmuligheder.

Samler 75 finansieringsmuligheder fra 21 forskellige EU-programmer

CulturEU fungerer dermed som en one-stop-shop for EU-finansiering, der samler i alt 75 finansieringsmuligheder fra 21 forskellige EU-programmer. Disse omfatter programmer Horizon Europe, Creative Europe, strukturfondene og InvestEU.

Hvordan virker guiden?

Besvar en række spørgsmål baseret på den sektor, du arbejder i, din organisationstype og den støtte, du leder efter. Resultaterne vil gøre dig i stand til at indsnævre de relevante finansieringskilder og tilgængelige indkaldelser, der passer bedst til dig. Desuden vil resultaterne blive ledsaget af de tilgængelige budgetter, information om ansøgningsprocessen for de forskellige finansieringskilder og et link til det specifikke program eller indkaldelserne.

Hjælp til at navigere i finansieringslandskabet

Guiden er blevet udviklet for at hjælpe alle typer og størrelser af partnere, der arbejder inden for de kulturelle og kreative sektorer, med bedre at forstå de muligheder, der er tilgængelige for dem, hvormed de lettere kan navigere i EU’s finansieringslandskab.

Find guiden her

Find CulturEU på engelsk på linket her. Guiden vil blive opdateret regelmæssigt og vil være tilgængelig på dansk og alle andre EU-sprog i begyndelsen af 2022. For mere information om CulturEU, følg venligst dette link.

Vi sidder klar til at hjælpe

Konsulenterne i vores kulturindsats, Genvej til Europa, sidder som altid klar til at hjælpe med råd og vejledning til midtjyske kulturorganisationer, der overvejer at arbejde internationalt. Kontakt Julie eller Louise ved hjælp af deres e-mails, som du finder herunder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur