Ansøgningsrunde

Ny LIFE-indkaldelse skal styrke NGO’erne i at bidrage til Green Deal

14. december 2020

I EU’s LIFE-program lanceres nu en særlig indkaldelse. Den skal styrke de ngo’er, der handler på medlemsstatsplan, så de kan understøtte civilsamfundet i at gennemføre de mål, der fremgår i European Green Deal.

European Green Deal er EU’s vækststrategi, der sigter mod at omdanne EU til en bæredygtig økonomi, der er CO2-neutral, i 2050.

Midt i den økonomiske krise, der blev fremkaldt af COVID-19-pandemien, lider især civilsamfundet. Ikke-statslige organisationer, også kaldet NGO’er, kan bidrage til de gennemgribende transformationer, der er nødvendige for overgangen til en bæredygtig fremtid.

Op til 300.000 euro i støtte

Under EU’s LIFE-program er der derfor blive lanceret en særlig indkaldelse, som kan søges frem til marts 2021. Hvert projekt vil kunne modtage op til 300.000 euro, som maksimalt kan dække 60% af de samlede, støtteberettigede projektomkostninger. Det vejledende budget for hele indkaldelsen vil være på 12 mio. euro.

Hvem kan søge?

Non-profit organisationer, der er etableret i et EU-land, og som primært er aktive inden for miljø- og/eller klima.

Ansøgere skal demonstrere en juridisk registrering i Den Europæiske Union inden den 1. januar 2018, ligesom de skal kunne demonstrere evnen til at operere på nationalt niveau. Partnerskaber er ikke tilladt, og kun et forslag pr. ansøger vil blive taget i betragtning.

Modtagere af LIFE NGO Operating Grants er ikke berettigede til at ansøge. Fuldstændige detaljer om kriterierne for støtteberettigelse vil blive anført i indkaldelsesdokumenterne.

Ansøgning

Indkaldelsen er åben, og du kan læse mere på linket her. 

Frist for ansøgning er onsdag den 31. marts 2021 kl. 17:00.

Online infosession den 12. januar

Den 12. januar afholder LIFE desuden en online infosession, der vil give nærmere information om denne indkaldelse. Du kan læse mere om infosessionen og tilmelde dig på linket her.

Yderligere info

Ønsker du yderligere info omkring indkaldelsen, så er du velkommen til at kontakte vores grønne konsulent Signe Waltoft Madsen – hendes kontaktinfo fremgår herunder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling