Gode historier

Nye ansigter på kontoret

25. januar 2017

Central Denmark EU Office fik i torsdags hele tre nye praktikanter, der de kommende seks måneder skal hjælpe kontoret med det daglige arbejde. Hannan og Line skal blandt andet skrive nyhedsbrevet EU-fokus og fordybe sig i konkrete arbejdsområder, mens Maria skal bistå med administrative opgaver og ligeledes fordybe sig i et fagområde.

EU kommer tættere på

Hannan læser Sociologi på Københavns Universitet, og har tidligere arbejdet som redaktionel medarbejder på printmagasinet Opinionen. Med en baggrund som sygeplejerske er det hendes forventning, at praktikopholdet hos CDEU vil give en god mulighed for at kombinere forståelsen for det praktiske med det teoretiske:

”Arbejdsopgaverne for CDEU er meget konkrete, hvilket gør EU mindre abstrakt og mere forståeligt. Jeg kan se, at kontoret faktisk spiller en vigtig rolle i den formidling.”

Ligesom Hannan læser Line på Københavns Universitet, men er i stedet indskrevet på Statskundskab. Med i bagagen har Line erhvervserfaring fra tidligere studiejobs i henholdsvis Banedanmark og Femern. Til spørgsmålet om hvorfor valget af praktikplads netop faldt på CDEU, svarer hun:

”Medlemskabet af EU giver mange muligheder, som man ofte glemmer i den ophedede diskussion om EU. Der er nemlig rigtig mange tilskudskroner på spil, der kan gøre en unik forskel for virksomheder og organisationer. Praktikstillingen hos CDEU giver mig netop indblik i linket mellem EU’s muligheder og den enkelte organisations behov.”

Maria læser til administrationsbachelor på Via University College i Aarhus, hvor fag som fundraising og udvikling af den offentlige sektor har været centrale. Derudover har hun været formand for De Studerendes Råd på sin uddannelse. Maria har tidligere været engageret i Europæisk Ungdoms bestyrelse i Aarhus, hvor hendes interesse for EU blev vakt. Om valget af CDEU forklarer hun:

”Et praktikophold i CDEU giver rigtig god mening. Min uddannelse er skræddersyet til den stigende kompleksitet i offentlig opgaveløsning. Hvis noget forekommer komplekst, må det være EU. Det er derfor helt oplagt at prøve kræfter med et kontor, der gør EU lettere tilgængeligt for midtjyderne. ”

Mulighed for fordybelse

Alle tre praktikanter får hos CDEU mulighed for at dykke ned i lige præcis det fagområde, de finder interessant. Hannan har valgt sundhedsområdet, hvor hendes faglige baggrund giver en oplagt mulighed for at sætte sine kompetencer i spil. Line skal sidde med forskning og innovation samt grøn omstilling, idet begge områder falder ind under hendes interesse for teknikaliteters sammenspil med politik. Sidst men ikke mindst har Maria valgt arbejde med uddannelse, erhverv og kultur. Her kan hun med egne erfaringer fra professionshøjskolerne bidrage til at forstå, hvilken rolle EU spiller og kan spille for udviklingen af uddannelsesområdet og dermed koblingen til erhvervsområdet.

Hvis du vil i kontakt med praktikanterne, kan Hannan kontaktes på assistant@centraldenmark.eu, Line på info@centraldenmark.eu og Maria på adm@centraldenmark.eu.

Står du over for selv at skulle i praktik til efteråret, slår CDEU inden længe et praktikopslag op til praktikanter, der ønsker at følge i Hannan, Line og Marias fodspor.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet