Aktuelt

Nyt samarbejde mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank

20. januar 2020

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og Vækstfonden går sammen om et investeringssamarbejde der vil sikre risikovillige investeringer til små- og mellemstore danske virksomheder.

Den nye aftale indebærer, at EIB og Vækstfonden hver vil bidrage med 75 mio. euro i en ny co-investeringsplatform, hvor også private investorer kan være medinvestorer. Tilsammen muliggør det investeringer for i alt EUR 150 mio., hvilket svarer til 1,2 mia. danske kroner i danske virksomheder.

Aftalen kan bidrage til, at danske SMV’er og MidCap-virksomheder fastholder deres udvikling og produktion på dansk grund, da virksomhederne ikke behøver tage til udlandet for at få investeringer.

Investeringerne er betinget af et krav om mindst 50% privat medfinansiering. Dette gør det muligt at det samlede investeringsbeløb kan komme op på mere end 2 mia. kr.

Samarbejdet er kommet i stand som en del af Juncker-planen (EFSI-midler), som ønsker at øge investeringer for at skabe jobs og vækst.

Du kan læse mere om nyheden på linket her

Du kan læses mere om EIB på linket her

 

Lad os hjælpe dig videre

Kontakt en af vores kompetente medarbejdere, som kan rådgive dig inden for netop dette område og hjælpe dig videre med dit projekt.

Signe Waltoft Madsen
EU-konsulent
Grøn omstilling
Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv
Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling