Arrangementer

Online konference: Få inspiration til at gøre offentlige fødevareindkøb endnu grønnere

15. januar 2024

Den 7. februar 2024 fra 9:30 til 12:00 holdes afslutningskonference på EU-projektet StratKIT+, der guider offentlige myndigheder, cateringudbydere og andre i forhold til bæredygtige indkøb på eksempelvis plejehjem, skoler, daginstitutioner, hospitaler og i offentlige kantiner. På konferencen vil aktører fra fem forskellige lande dele deres gode erfaringer, og fra Danmark deltager Aarhus Kommune med en grøn succeshistorie.

CDEU har siden 2022 deltaget i StratKIT+ projektet sammen med en række lande på tværs af Østersøregionen.

Bygger oven på de gode erfaringer fra tidligere projekt

StratKIT står for Innovative Strategies for Public Catering: Sustainability Toolkit across Baltic Sea Region, og som plus-tegnet antyder, så bygger StratKIT+ oven på de gode erfaringer fra StratKIT-projektet, der løb fra 2019 – 2021.

I det oprindelige projekt samarbejdede seks lande på tværs af Østersøregionen og udvekslede god praksis i forhold til, hvordan vi gør offentlige måltider grønnere, sundere og mere klimarigtige – både i børnehaver og på skoler, plejehjem, hospitaler, m.fl.

Udviklede toolkit til at igangsætte innovative aktiviteter

Gennem StratKIT-projektet blev værktøjet Sustainable Public Meal Toolkit (www.sustainable-public-meal.eu) udviklet, og toolkittet byder på erfaringsbaserede råd til at igangsætte innovative aktiviteter for bæredygtige offentlige indkøb og cateringservices.

StratKIT+: Behov for vejledning, netværk og kriseberedskabsplaner

Offentlige organisationer har brug for vejledning og netværk, når de inkorporerer miljømål i deres grønne indkøbsstrategier. Derudover har COVID-19 og krigen i Ukraine vist, at det er vigtigt for offentlige institutioner at have kriseberedskabsplaner, når der opstår uventede situationer, der forhindrer fødevarekæder globalt og regionalt – mange ældre, børn og andre borgere er dybt afhængige af det/de måltider, som det offentlige forventes at levere hver dag. Og i det lys giver det god mening at se udover grænserne og få inspiration til kreative løsninger i andre lande.

Heraf opstod idéen til StratKIT+ projektet.

Få del i de gode erfaringer til afslutningskonferencen

Der er således masser af gode erfaringer fra StratKIT+, som du kan få del i, når projektets afslutningskonference afholdes online den 7. februar fra 9.30 – 12.00.

Bliv inspireret af europæiske cases og af Europa-Kommissionen

På konferencen kan du også blive inspireret af en række europæiske cases, hvoraf den ene er fra Aarhus Kommune, der vil dele kommunens grønne succes med indførslen af en intern CO2-afgift på kød. Desuden kommer Europa-Kommissionen og fortæller om, hvordan deres jord til bord-strategi vil accelerere grønne offentlige indkøb i fremtiden.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig konferencen på linket her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Maria Helene Louwrier
EU-konsulent og Office Manager
Grøn omstilling og administration