Ansøgningsrunder

Opnå 150.000 kr. i støtte til at bekæmpe forurening

10. september 2019

Gennem et pilotprojekt på 6 måneder vil sammenslutningen ACTION understøtte borgervidenskabelige projekter relateret til at bekæmpe forurening enten i Europa eller i hele verden. Læs her om, hvem der kan ansøge og hvordan.

ACTION er en sammenslutning på EU-niveau af universiteter og organisationer, der med støtte fra EU’s Horizon 2020 program sigter mod at bekæmpe alle former for forurening lige fra luftforurening over landbrugs- og støjforurening.

Fokus på hele verden

De verdensomspændende forureningsudfordringer er derfor i højsædet hos ACTION, som gennem projektudvikling ønsker at fremme opmærksomheden omkring de problemer, som opstår i forbindelse med forurening i Europa og resten af verden. Gennem såkaldt borgervidenskabelige projekter håber ACTION derfor at udbrede deres visioner yderligere.

Borgervidenskabelige projekter, også kaldet citizen science-projekter, defineres som: ”Offentligt engagement i videnskabelige forskningsaktiviteter, hvor borgere aktivt medvirker til videnskab enten med deres intellektuelle bidrag, deres viden eller med deres værktøjer og øvrige ressourcer”.

Kan dit projekt opnå støtte?

Er du derfor på jagt efter udvikling af eller sparring til dit projekt til bekæmpelse af forurening, og ønsker du at modtage støtte/sparring gennem workshops, kan ACTION’s program være noget for dig. Gennem arbejdet med borgervidenskabelige projekter er der mulighed for at udvikle projekter med offentligt engagement, hvortil ACTION vil bidrage med økonomisk støtte, workshops og adgang til ligesindede projekter.

Relevant for både videnskabsfolk og lokalsamfund

Indkaldelsen er rettet mod såvel eksisterende som kommende borgervidenskabelige projekter, mod videnskabsfolk med ønske om at starte nye projekter, mod lokalsamfund interesseret i dette, samt mod forskellige organisationer med interesse i at benytte borgere i deres arbejde.

Få nærmere information

Nærmere information om ACTION findes her, mens indkaldelsen findes her. Sidste ansøgningsfrist er d. 31. oktober 2019.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst
Thomas Steen Hansen
EU-specialkonsulent
Erhverv og Vækst