God historie

Region Midtjylland opprioriterer det grønne område – glædeligt gensyn med Vinotha

18. november 2020

Indsatsen på det grønne område er blevet opprioriteret af Region Midtjylland i form af en ekstrabevilling til CDEU, og det har mundet ud i et glædeligt gensyn med Vinotha Thiyagaraj. Hun startede i foråret i løntilskud i CDEU’s grønne team midt under coronakrisen, men takket være hendes store indsats og den ekstra bevilling fra Region Midtjylland er hun nu ansat i en grøn projektstilling hos CDEU frem til sommeren 2021.

I løntilskud i Herning

Da Vinotha Thiyagaraj først startede på CDEU’s kontor i Bruxelles i en løntilskudsstilling, foregik det mildest talt ikke som vanligt:

Hun skulle egentlig begynde på kontoret i Bruxelles den 14. marts 2020, men netop i de dage lukkede corona europæiske samfund ned på stribe, inklusive det danske og det belgiske. Derfor tilbragte Vinotha også de første tre måneder af sin ansættelse i løntilskud hos CDEU på et værelse i sine forældres hus i Herning:

  • Det var da noget anderledes, end jeg havde forestillet mig, men mod alle odds fungerede det. Teamet tog godt imod mig, og jeg kunne sagtens tage fat, selv om jeg var langt væk, fortæller Vinotha i dag.

VIDEO: Da Vinotha sad i Herning, mens hun samtidig var ansat i løntilskud som en del af CDEU’s grønne team, lavede vi et kort videointerview med hende om den specielle situation. Se interviewet her.

Kendskab til samarbejdspartnerne var en stor fordel

Forud for de fire måneder i løntilskud havde Vinotha tilbragt en måned i virksomhedspraktik hos Regional Udvikling under Region Midtjylland i Viborg, og kendskabet til regionens arbejde på det grønne område hjalp Vinotha, da hun startede i løntilskud hos CDEU:

  • Da jeg startede hos CDEU, kendte jeg allerede nogle af samarbejdspartnerne i Regionen personligt, og det var jo en stor fordel, da al mødeaktivitet og projektudvikling pludselig blev flyttet online, fortæller Vinotha.

Bevilling giver mulighed for at dykke endnu længere ned i projektmuligheder

Både i Regional Udvikling og hos CDEU gjorde Vinothas arbejde indtryk, så da Region Midtjylland i forsommeren besluttede at opprioritere det grønne arbejde med en ekstrabevilling til CDEU, faldt det helt naturligt at hente Vinotha ind til opgaven:

  • Der foregår så meget under European Green Deal, der har direkte relevans for Region Midtjylland, og vi er derfor også på CDEU meget glade for, at Regionen med denne bevilling giver os mulighed for at dykke endnu længere ned i de mange, gode projektmuligheder, fortæller CDEU’s chefkonsulent og leder af det grønne team, Birgitte Karnøe Frederiksen.

Kobler regionens grønne interesser med EU’s muligheder 

I dag sidder Vinotha med en stor opgave inden for cirkulær økonomi, som kommer til at tage det meste af hendes tid i foråret:

  • Jeg er rigtig glad for at kunne arbejde med at koble regionens grønne interesser med de mange muligheder, som EU tilbyder, så det er fedt at have fået muligheden, afslutter Vinotha.
 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling