God historie

Rekordstort ansøgerfelt til workshops på AAL Forum

17. april 2019

Der har i år været hele 71 workshop-ansøgninger til AAL Forum, som afholdes i Aarhus til september. Det store ansøgerfelt er rekord for AAL Forum, som har fundet sted siden 2009. I sidste uge var CDEU og Aarhus Kommune sammen med AAL Forum programkomiteen i Portugal for at udvælge de bedste ansøgninger.

AAL-komitéen i Coimbra, med CDEU’s Signe Waltoft Madsen som nr. 4 fra venstre og med lederen af Aarhus Kommunes Center for Frihedsteknologi, Ivan Kjær Lauridsen, i baggrunden som nr. 6 fra venstre.

Fra den 23. til den 25. september løber AAL Forum 2019 af stablen i Aarhus, og her vil temaet være implementering af velfærdsteknologi for ældre. Et vigtigt element på den årlige konference er deltagernes mulighed for at deltage i en lang række workshops og interaktive sessioner, hvor faglige diskussioner og nye aspekter af velfærdsteknologi bliver rejst.

CDEU er netop kommet hjem fra Coimbra, Portugal, hvor programkomiteen udvalgte 24 workshop-ansøgninger, der skal have en plads på AAL Forum i år.

– Det har været to heftige dage med livlige diskussioner, hvor vi virkelig har vendt og drejet hver eneste af de indkomne 71 ansøgninger, fortæller CDEU’s sundhedskonsulent, Signe Waltoft Madsen, der var med.

En sektor for sig

AAL programkomitéen havde i år rekordhøje 71 forslag at gennemgå, og det var kendetegnende, at alle ansøgningerne havde et højt fagligt niveau:

– Det hænger måske sammen med, at EU-programmet AAL nu har kørt i over 10 år, så efterhånden er AAL blevet til en sektor for sig. Der er rigtig mange AAL-projekter, der ønsker at vise deres resultater frem, og samtidig oplever mange af dem udfordringer i forhold til implementeringen af nye løsninger. Og da netop implementering er overordnet tema på konferencen i Aarhus, vil mange gerne bidrage til de vigtige diskussioner, fortæller Signe Waltoft Madsen.

Aarhus bygger relationer til resten af Europa

Mens de fleste timer på turen i Portugal blev brugt på at gennemgå ansøgninger, var en vigtig del af turen også at opbygge stærke bånd til portugiserne, der havde værtsrollen for AAL Forum i 2017:

– Ud over det rent faglige, altså gennemgangen af ansøgningerne, så handlede turen også om relationen mellem Coimbra og Aarhus, der begge står stærkt europæisk, når det handler om velfærdsteknologi til ældre. Det at mødes med de forhenværende værter i Coimbra er med til at give et helt særligt fællesskab, som ville være svært at opnå andre steder, slutter Signe Waltoft Madsen.

Den 26. april bliver det offentliggjort, hvilke 24 workshops der er blevet udvalgt.

Få mere at vide

Er du interesseret i at vide mere om AAL-Forum, så kan du blive klogere her.

Du har også mulighed for at tilmelde dig forummet her.