Arrangement

Forskere og virksomheder: Bliv klogere på mulighederne i European Defence Fund

26. februar 2024

Hvis du som forsker eller virksomhed vil være klogere på, hvordan du kan være med til at udvikle fremtidens forsvarsteknologier, så kig her. Med European Defence Fund (EDF) bakker EU nemlig massivt op om at få udviklet de rigtige forsvarsløsninger, og derfor vil vi med to arrangementer i hhv. København og Aarhus gå i dybden med EDF og dets mange muligheder. Arrangementerne afvikles hhv. den 15. april i København og den 16. april i Aarhus.

Vær med til et af to informationsarrangementer, når vi til april stiller skarpt på European Defence Fund og alt det, som programmet byder på for særligt forskere og virksomheder.

EU har fokus på at få udviklet rigtige løsninger og på at binde industrien tættere sammen

Begge arrangementer afholdes i samarbejde mellem CenSec, Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark, og NFC, Nationalt Forsvarsteknologisk Center, samt dacob, som står for de danske, regionale EU-kontorer.

  • Forsvarsområdet er virkelig højaktuelt lige nu, og i EU er fokus todelt: Det handler dels om at få udviklet de helt rigtige løsninger, dels om at binde den europæiske forsvarsindustri endnu tættere sammen. Her er European Defence Fund det redskab, som EU har valgt til at få det til at lykkes. Hvis man som forsker eller virksomhed vil se sine innovative ideer og produkter udbredt i Europa, så er European Defence Fund et oplagt sted at rette fokus – og her vil jeg selvfølgelig opfordre til, at man deltager i et af vores to arrangementer til april for at hente masser af relevant viden, lyder det fra CDEU’s erhvervskonsulent, Tarik Kehli.

EU har afsat hele 8 mia. euro til at støtte op om forsvarsteknologi

Tarik Kehli fortæller videre, at der ikke kun er tale om store visioner og flotte ord fra EU’s side – der følger også penge med:

  • Europæiske forsvarskapabiliteter er igennem de sidste 10 år kun blevet mere aktuelle for hver dag, der er gået – og budgettet til European Defence Fund-programmet er fulgt med: I perioden 2021-2027 finansierer EU således forsknings- og udviklingsprojekter inden for forsvarsteknologi for hele 8 mia. EUR. Så det gør det jo kun endnu mere interessant at deltage i vores informationsarrangementer, hvor man kan blive meget klogere i selskab med nogle særdeles stærke spillere inden for det forsvarsteknologiske område.

Inspirerende cases og deling af erfaringer

Arrangementerne gennemføres således i samarbejde med CenSec, Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark, og Nationalt Forsvarsteknologisk Center, og til begge arrangementer vil du blive introduceret til inspirerende cases, ligesom du vil kunne høre om erfaringer med ansøgningsprocessen fra forskere og virksomheder.

Det er hhv. Danmarks Tekniske Universitet og Aarhus Universitet (AU), som agerer værter for de to dage.

Dato og sted

15. april 2024 fra 9.00 til 14.00 (inklusive frokost)
Danmarks Tekniske Universitet, DTU
Anker Engelunds Vej 101, 2800 Kongens Lyngby

16. april fra 9.00 til 14.00 (inklusive frokost)
Aarhus Universitet, AU
Frederik Nielsens Vej 2-4, 8000 Aarhus

Foreløbigt program for begge de to arrangementer

Kl. 9.00: Velkommen samt overblik over europæisk forsvarspolitik og European Defence Fund

Erfaringer med ansøgningsprocessen og inspirationscases – fra forskere og virksomheder

Kl. 11.00: Kaffepause og netværk

Hvordan bliver vi bedre, og hvor står Danmark? Fra EDF best practice-gruppen

Kl. 13.00: Frokost og netværk.

Tilmelding

Du kan melde dig til på linket her.

16. april: Deltag også i relevant netværksmøde om cybersikkerhed

I forlængelse af European Defense Fund-arrangementet i Aarhus afholder det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed et netværksmøde. Kom med, hvis I er interesserede I at match-make og netværke med aktører i cybersikkerheds-økosystemet, eller hvis I ønsker at høre et relevant oplæg fra en cybervirksomhed, der har erfaring med European Defense Fund.

Læs mere om dette netværksmøde og tilmeld jer her: https://ncc-dk.dk/events/netvaerksmoede-om-european-defence-fund/

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst