Gode historier
Se filmen om Genvej til Europa: ”Genvej til Europa skulle meget gerne fortsætte”
Sådan siger Åse Højlund Nielsen, EU-specialkonsulent på CDEU og koordinator af Genvej til Europa i en ny film om indsatsen. Genvej til Europa har ikke kunne lykkedes uden Region Midtjylland, som har finansieret indsatsen, eller uden Aarhus 2017, som har været momentum for at Genvej til Europa er blevet til en succes.
”Genvej til Europa skulle meget gerne fortsætte. Vi er i gang med en større evaluering nu, og mange af dem vi har spurgt siger, at de er rigtig glade for initiativet, og de vil meget gerne se det fortsætte. Og der er stadig et stort behov for den sparring og coaching, vi kan give de projekter, de partnere vi kan føde ind med, men også for at få skabt det her europæiske mindset, vi gerne vil”, siger Åse Højlund Nielsen i den nye Genvej til Europa-film, som fortæller om, hvad Genvej til Europa er, og hvilken betydning det har haft for de personer, som har været involveret i indsatsen.
Du kan se filmen om Genvej til Europa her: https://vimeo.com/215153098
Lone Leth Larsen, International Kulturrådgiver på CDEU og en del af Genvej til Europa (GtE)-teamet, som i sin tid blev ansat i forbindelse med opbygningen af GtE-indsatsen, supplerer:
”Genvej til Europa er en helt unik satsning, fordi vi har formået at få skabt nogle gode resultater, som er kommet til gavn for Region Midtjylland og Aarhus 2017”.
Genvej til Europa opnår gode resultater
De resultater kan allerede ses nu, hvor kulturorganisationerne Screen Talent Europe og Læseforeningen indsendte deres EU-ansøgninger i sidste uge.
”Det har været hele forløbet, der har været godt for vores proces. Det har både været projektudviklingsworkshops, de fysiske møder og den individuelle coaching, vi har modtaget af Genvej til Europa, som har været en god støtte for os”, forklarer Signe Lund Juhler fra Screen Talent Europe.
Sidste år modtog Swinging Europe, Skanderborg Kulturskole og Herning Bibliotekerne EU-tilskud til deres kulturprojekter. De er nu gået sammen om at organisere en international Tools-konference, hvor de blandt andet vil præsentere deres gode resultater, som de har opnået i løbet af deres projekter.
”Vi ser at kulturprojekter modtager EU-tilskud, men at dét, der virkelig rykker på udviklingsbanen er at de personer, som har været igennem et Genvej til Europa-forløb nu er bevidste om, hvordan de fremadrettet vil arbejde med kultur europæisk”, siger Julie Sand Jørgensen, EU-konsulent og en del af GtE-teamet.
Kort om Genvej til Europa
Siden Genvej til Europa gik i gang i 2014 har internationale kulturprojekter med midtjysk ledelse opnået godt 4,1 millioner kroner i tilskud fra europæiske og nordiske fonde. Gennem Genvej til Europa er der også blevet skabt nye relationer over grænser, udbygget europæiske netværk og sikret erfaring med at arbejde internationalt hos midtjyske kulturaktører.
Alt i alt har GtE gennem de første godt 2 år været i kontakt med ca. 80 kulturinstitutioner og forholdt sig konkret til 108 projektideer. 20 af ideerne er blevet til ansøgninger under nordiske og europæiske fonde, hvoraf 10 er gået igennem og har fået tilskud.
Du kan læse mere om Genvej til Europa på hjemmesiden her eller følg Genvej til Europa på facebook/genvejtileuropa.