Gode historier

Stor interesse for EU-støtte til kamp mod klimaforandringer

4. januar 2017

Onsdag eftermiddag og aften vil endnu en storm hærge Danmark med stigende vandstande til følge, så spørgsmålet om at dæmme op for konsekvenserne af klimaforandringerne er, forståeligt nok, på alles læber lige nu.

De stadigt hyppigere storme har også været en af grundene til, at der hen over jul og nytår er blevet skrevet intensivt i de danske medier om de 52 millioner EU-kroner, som CDEU har hjulpet med at hive hjem til at bekæmpe konsekvenser af klimaforandringer i Region Midtjylland. Projektets navn er Coast 2 Coast Climate Challenge (C2C CC) og vil løbe over de næste seks år.

Horsens Folkeblad skrev således mellem jul og nytår om, hvordan stormen Urd den 26. december var det aktuelle eksempel på, hvor virkelige problemerne med klimaforandringerne er. Nu skal de 4 millioner, som kommunen får igennem C2C CC, medvirke til at undgå flere oversvømmelser i Horsens i et fremtidigt klima med høj vandstand i Horsens Fjord og mere vand i de lokale vandløb.

I Randers Amtsavis blev der skrevet om, hvorledes Randers Kommune med C2C CC har opnået 4,3 millioner kroner til blandt andet projekt ’Klimabåndet’, som går ud på at finde den bedst mulige løsning for at håndtere såvel de stigende vandmængder i fjorden og åen som den stigende mængde regnvand, for blot at nævne et par af de største udfordringer.

Fra Norddjurs og Syddjurs kom historierne om, hvordan de to kommuner på Djursland får 8,5 millioner kroner fra C2C CC til at undersøge mulighederne for at undgå oversvømmelser langs Grenåen.

Og mod vest i Lemvig var der i medierne fokus på, hvordan EU-støtten skal hjælpe med at oprette det såkaldte ’Klimatorie’, som skal være et udstillingsvindue for, hvordan Region Midtjylland håndterer klimaforandringer. I Klimatoriet vil der også blive sat fokus på forskning og uddannelse, idet man håber at kunne skabe et forum et forum for ph.d-stipendiater, ligesom Klimatoriet gerne skulle generere såvel nye virksomheder som nye arbejdspladser inden for f.eks. forskning eller udvikling af forskellige produkter.

Vi hos CDEU er selvfølgelig ovenud glade for den store interesse, der er for C2C CC, og vi glæder os til at bringe jer masser af gode historier fra arbejdet med projektet fremadrettet.