Aktuelt

Tættere samarbejde med Naturstyrelsen

6. juni 2018

Et nyt, grønt samarbejde har set dagens lys. Naturstyrelsen, der siden 2016 har fungeret som statens arealforvalter, har netop foreslået et tættere samarbejde med de 5 EU-kontorer.

Direkte kontakt giver flere muligheder

Det glæder vi os over på CDEU, fordi det giver god værdi for EU-kontorerne og dermed også for vores mange samarbejdspartnere at have den direkte kontakt til Naturstyrelsen. Vi tror på, at det vil kunne give flere muligheder for vores kommuner i EU’s LIFE-program, når vi har den løbende dialog med styrelsen, som i sidste ende har ansvar for de nationale naturhandleplaner.

Der er allerede et tæt samarbejde mellem regionskontorerne i Bruxelles, og det tættere samarbejde med Naturstyrelsen vil indgå som et naturligt led i den videndeling, der allerede finder sted.

Fin forlængelse af arbejde

I sin rolle som national arealforvalter fungerer Naturstyrelsen allerede som projektholder på naturområdet. Med til denne rolle hører bl.a. en række Life- og Interregprojekter, hvor styrelsen både fungerer som projektleder og projektpartner sammen med mange kommuner fra hele landet. Derudover er styrelsen meget interesseret i at samarbejde med forskningsmiljøerne på universiteterne.

Alt dette ligger i fin forlængelse af det arbejde, som CDEU og de øvrige, regionale EU-kontorer laver for danske kommuner, forskningsmiljøer og øvrige instanser, og dermed er det helt naturligt, at Naturstyrelsen nu kommer til at arbejde endnu tættere sammen med EU-kontorerne i Bruxelles.

Hør mere

Lige nu er der åbent for ansøgninger til EU’s LIFE-program. Vil du høre nærmere herom, så kontakt os på info@centraldenmark.eu

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling