Ansøgningsrunder

Tre nye projektindkaldelser inden for blå økonomi

29. oktober 2018

Den Europæiske Maritime og Fiskerifond (EMFF) har nu offentliggjort tre nye projektindkaldelser, der skal støtte projekter, der fremmer udviklingen af den blå økonomi.

Vores have og kyster er særdeles vigtige for fremtidig økonomisk vækst – både de etablerede industrier såsom skibsbyggeri, fiskeri og turisme, men i høj grad også nye, bæredygtige teknologier og sektorer såsom havenergi, afsaltning og miljøbeskyttelse. Den blå økonomi står dog over for en række udfordringer, herunder manglende kvalificeret arbejdskraft, mangel på interdisciplinær og innovativ forskning på området samt anseelige finansieringskløfter, der gør det svært at videreudvikle pilotprojekter.

Tre fokusområder

For at modvirke disse udfordringer har EMFF lanceret tre nye projektindkaldelser, der skal hjælpe med at få innovationen fra laboratorierne og ud på markedet. De tre tematiske fokusområder er:

  1. Blå laboratorier: Innovative løsninger på maritime udfordringer

… de blå laboratorier skal udvikle projekters kommercielle potentiale og bygge broer mellem forskning og markedet ved at udvikle pilotprojekter og teste innovative produkter og servicer.

Læs indkaldelsen her: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/emff/topics/emff-01-2018.html

  1. Blå karrierer: Opkvalificering af arbejdskraft

… dette delprogram skal opkvalificere arbejdskraften til den blå økonomis nye arbejdsmarkedsbehov. Projekter skal involvere stakeholders fra industrien og uddannelsessektoren (både videregående uddannelser og erhvervsuddannelse).

Læs indkaldelsen her: https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/emff/topics/emff-02-2018.html

  1. Blå økonomi: Investeringer i innovation

… dette delprogram støtter demonstrationsprojekter, der udvikler og tester teknologier og/eller maritime servicer for at forbedre deres markedspotentiale, markedsgennembrud og facilitere adgang til finansieringsmuligheder.

Læs indkaldelsen her: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/emff/topics/emff-03-2018.html

18,7 millioner euro

Samlet set er der afsat €18,7 millioner, hvilket svare til omkring 139,5 millioner danske kroner. Der er afsat €5 millioner til delprogram 1: blå laboratorier; €5,5 millioner til delprogram 2: blå karrierer og €8,2 millioner til delprogram 3: Støtte til den blå økonomi. Det forventes, at der kan gives mellem €500.000-€1.000.000 i støtte per projekt.

Søg nu

Der er nu åbent for projektansøgninger, og fristen for at indsende en ansøgning er den 31. januar 2019.

Hvis I har nogen spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os på info@centraldenmark.eu.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling
Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling