Arrangementer

Undervisere: Lær om fordelene ved udveksling over grænserne

10. februar 2021

Har jeres skole lyst til at vide mere om, hvordan man etablerer udvekslingsaftaler på tværs af grænserne til gavn for både elever og lærere? Så vær med, når det tyske Erasmus+-kontor den 10. og 11. marts 2021 inviterer til engelsksproget onlineseminar for skolesektoren. Tilmelding senest 15. februar 2021 kl. 12.00.

Klima og bæredygtighed er på dagsordenen til seminaret, som særligt er for skolelærere samt for kommende Erasmus+ansøgere, der måtte være interesserede i elevmobilitet og efteruddannelse.

Gør jeres vej til skoleudveksling lettere

Er man førstegangsansøger til Erasmus+ – eller er man blot nysgerrig på, hvad programmet rummer – så bør man reservere den 10. og den 11. marts i sin kalender. Seminaret kan nemlig lette vejen til skoleudveksling:

  • Vi ser ofte, at det er svært for skoler at finde de rette udvekslingspartnere i udlandet, både fordi det er en tidskrævende proces, men også fordi uddannelsessystemet i andre lande er forskelligt fra det danske. Med disse onlineseminarer har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i samarbejde med deres tyske kolleger skabt et format, som kan lette processen for de enkelte skoler, fortæller CDEU’s uddannelseskonsulent, Elena Nielsen, der fortsætter:

Sid tilbage med konkrete kontakter på spændende skoler

  • Det her er en oplagt lejlighed til at lære om mulighederne for udveksling, men også for at gøre ens tanker mere konkrete og møde potentielle samarbejdspartnere fra den tyske skolesektor, som man vil kunne etablere udvekslingsaftaler med. Vores håb er, at de deltagende skoler efter de to dage er meget klogere på mulighederne, at de har fået lyst til at etablere udvekslingsaftaler til gavn for elever og lærere, og at de endda sidder tilbage med konkrete kontakter på spændende skoler.

Få inspiration fra tidligere projekter

Seminaret vil i det hele taget informere om de mange muligheder i det nye Erasmus+-program 2021-2027, og du kan blandt andet forvente at

  • Få et indblik i udveksling af erfaringer på tværs af grænser, særligt i forhold til emnerne klimaforandringer og miljø
  • Blive inspireret af tidligere grønne Erasmus+-skoleprojekter og lære om konceptet ‘blended’ mobilitet i Erasmus+-programmet
  • Udforske eTwinning og lære om digitale samarbejdsmuligheder på platformen (Læs mere om eTwinning på platformens hjemmeside)
  • Lære andre potentielle projektpartnere fra hele Europa at kende.
  • Lære om, hvordan man ansøger om et Erasmus+-projekt, og udvikle idéer til fremtidige projekter.

Datoer for seminaret

Seminaret vil foregå 10. og 11. marts 2021.

Tilmelding

Seminaret foregår på engelsk og afholdes af det tyske Erasmus+-kontor.
For at komme i betragtning som deltager skal du udfylde ansøgningsskemaet på linket her.

Der er ansøgningsfrist den 15. februar 2021 kl. 12.00.

Målgruppe

Seminaret henvender sig til lærerfagligt personale i skolesektoren, der underviser elever fra 4. klasse og opefter, samt til nytilkomne Erasmus+-ansøgere, der ønsker at indgå i et fremtidigt projekt inden for elevmobilitet og efteruddannelse (KA1).

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til noget af ovenstående, så tag endelig fat i en af vores uddannelseskonsulenter. Deres kontaktinformation finder du herunder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst