God historie

’Uvurderlig indsigt i de krav og forventninger, der ser ud til at tegne sig i Horizon Europe’

3. marts 2020

Fakultetsledelsen på AU Health har netop været i Belgien for at mødes med et belgisk partneruniversitet. I den forbindelse havde CDEU arrangeret møder for gruppen med en række centrale aktører inden for sundhedsforskningen i Bruxelles. Dekan for AU Health, Lars Bo Nielsen, fortæller her om, hvordan møderne gav en uvurderlig indsigt i det kommende forsknings- og rammeprogram, og hvordan den værdifulde viden kan sættes i spil i arbejdet med EU-funding fremadrettet.

Fakultetsledelsen fra AU Health mødes med Head of Unit Anna Lönnroth fra Generaldirektoratet for Forskning

Aarhus Universitet arbejder i en alliance med en række andre universiteter. I den forbindelse kombinerede fakultetsledelsen på AU Health i sidste uge et besøg ved en af alliancens partneruniversiteter, belgiske UC Louvain, med en række besøg hos centralt placerede personer inden for sundhedsforskningen i Bruxelles.

’Fantastisk flot og veltilrettelagt program’

– Jeg vil gerne takke CDEU og i særdeleshed Lina Christensen for et fantastisk flot og veltilrettelagt program, som har givet os en uvurderlig indsigt i de krav og forventninger, der ser ud til at tegne sig i det nye Horizon Europe, udtaler dekan for AU Health, Lars Bo Nielsen, som fortsætter:

– Lina har i den forbindelse introduceret os til personer, som er værdifulde for vores arbejde med EU-funding, og som nu gør det lettere for os at række ud og samarbejde i de kommende år.

Lina har (under turen, red.) introduceret os til personer, som er værdifulde for vores arbejde med EU-funding, og som nu gør det lettere for os at række ud og samarbejde i de kommende år.

Fokus på fremtidige sundhedsindsatser

Programmet bød bl.a. på et besøg hos Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Forskning. Her var emnet de fremtidige indsatser på sundhedsområdet under det næste forsknings- og innovationsprogram, Horizon Europe, som f.eks. den kommende mission inden for kræft.

I spotlyset: IMI og dets videre udvikling

Det blev ligeledes til et besøg hos farma-industriens paraplyorganisation EFPIA, hvor der også blev sat fokus på et af de helt store og vigtige nuværende partnerskaber, nemlig Innovative Medicines Initiative (IMI) og dette partnerskabs udvikling til Innovative Health Initiative fra 2021.

Impact, udvikling og samarbejde på tværs

Endelig rundede gruppen også det Europæiske Forskningsråd, som uddeler nogle af de bevillinger, som er allervigtigst for det danske forskningmiljø, og det blev også til en grundig dialog om Marie Curie-programmets muligheder for forskermobilitet samt om, hvordan dette program tegner sig under Horizon Europe. Alt i alt var der fokus på impact, udvikling og samarbejde på tværs af sektorer.

Fælles sundhedsevent i Aarhus til maj

Hvad angår Innovative Health Initiative, så vil AU Health og Aarhus Universitetshospital  i fællesskab være værter for en event i Aarhus den 7. maj 2020. Eventen vil både give de danske sundhedsaktører mulighed for at lære det nye partnerskab at kende, ligesom der vil være mulighed for, at det danske sundhedslandskab vil kunne påvirke de første indkaldelser under netop dette partnerskab.

Programmet for eventen er undervejs, og vi melder nærmere ud i vores nyhedsbrev, så snart dette er på plads – men i mellemtiden kan man som sundhedsaktør med fordel allerede nu sætte et kryds i kalenderen.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet