God historie

Velkommen til CDEU's nye praktikanter

5. september 2018

Så er et nyt semester begyndt, og vi har i de kommende fem måneder fornøjelsen af hele tre nye praktikanter på kontoret: Emilie Christine Hilsted, Marc Vestbo Jacobsen og Patrick Danielsen.

Det næste halve års tid bliver de en integreret del af det daglige arbejde på CDEU, og her kan du læse lidt nærmere om hver enkelt og om de opgaver, som de kommer til at beskæftige sig med hos os.

Marc Vestbo Jacobsen

CDEU’s nye praktikanter: Fra venstre Emilie, Marc og Patrick

Hejsa! Mit navn er Marc. Jeg er en 26-årig ung mand fra Skejby i Aarhus N, hvor jeg bor med min kæreste. Jeg har en Bachelor i Historie fra Aarhus Universitet med tilvalg i European Studies, og jeg er nu på mit 9.semester, hvor jeg læser kandidaten i European Studies. Historie og politik har altid interesseret mig, især på det europæiske plan, hvorfor EU og alt dertilhørende naturligvis er fokus for mine interesser, da det er et igangværende projekt, der er formet af historiske, kulturelle, og politiske faktorer, som jeg alt sammen finder overmådeligt spændende.

Jeg ser frem til at komme i gang med mit arbejde på CDEU, da jeg ser det som en ideel mulighed for at bringe de midtjyske kommuner, virksomheder og derved dets borgere tættere på EU, samtidig med at optimere Region Midtjyllands udbytte af Danmarks medlemskab af EU. Helt konkret skal jeg arbejde med forskning og med at fremme erhvervslivets muligheder i et internationalt perspektiv. Her skal jeg hjælpe ved at fungere som bindeled mellem de innovative virksomheder i region Midtjylland og de fonde, som vi kan hjælpe virksomhederne med at søge her i Bruxelles. At mit arbejde foregår i en storby som Bruxelles, der har et rigt, internationalt miljø med folk fra hele Europa, gør kun det hele endnu bedre. Alt dette og mere gør, at jeg ser frem til de næste 5 måneders oplevelser og erfaringer ved CDEU, og jeg håber på at kunne gøre det til et springbræt i en international karriere.

Emilie Christine Hilsted

Mit navn er Emilie Hilsted og jeg er netop startet som praktikant hos CDEU. Min akademiske baggrund er fra henholdsvis Aarhus Universitet, hvor jeg har læst Folkesundhedsvidenskab, samt fra Copenhagen Business School, hvor jeg netop er ved at færdiggøre mit sidste år på min kandidat, Cand.Merc.Psyk.
Mit ønske om at være praktikant hos CDEU skyldes min grundlæggende interesse for organisationen og EU-samarbejdet, og ikke mindst hvordan Central Denmark formidler deltagelse i internationale projekter for virksomheder og institutioner.

CDEU tilbyder en ideel platform for karrieremuligheder i en organisation, som arbejder for at sikre, at Midtjylland får mest mulig værdi af det europæiske samarbejde, samt at etablere en stærk position i den internationale konkurrence. CDEU har et bredt arbejdsfelt, og det giver optimale muligheder for at tage del i og arbejde dybdegående med EU-systemet.

I min praktikperiode skal jeg arbejde med området sundhed, og jeg ser frem til at tage del i processerne og igennem et praktikophold videreudvikle mine kompetencer.

Patrick Danielsen

Mit navn er Patrick og jeg er lige begyndt som praktikant hos CDEU, hvor jeg skal være de næste fem måneder. Jeg kommer til at blive en del af CDEUs grønne team, hvor jeg blandt andet skal arbejde med grøn omstilling, energi og klimatilpasning. Jeg har set meget frem til at starte hos CDEU og prøve at arbejde i Bruxelles, som på mange måder er Europas hjerte. Jeg interesserer mig særligt for miljø- og klimaområdet, men er også interesseret i europæisk politik og EU. På den måde er CDEU den perfekte kombination af mine interesser og giver mig mulighed for at få et indblik i EUs maskinrum.

Jeg har en bachelor i virksomhedskommunikation med Engelsk og Europæiske Studier fra Aarhus Universitet, hvorfra min interesse for EU stammer. Nu er jeg i gang med min kandidatuddannelse i Human Security (på dansk Miljø- og Konfliktanalyse), som jeg også læser på Aarhus Universitet. Her arbejder vi med et udvidet sikkerhedsbegreb, hvor sikkerhed og fred er mere end blot fraværet af krig – det omfatter også, at man eksempelvis har økonomisk sikkerhed og er beskyttet mod konsekvenserne af klimaforandringer. I løbet af mit studie har jeg særligt fokuseret på klimaforandringer, udviklingsarbejde og projektudvikling. Jeg ser meget frem til at komme rigtigt i gang og være en del af CDEU.