Arrangementer

Webinar for sundhedsaktører: Lær om fundingmuligheder i Horizon Europe

13. januar 2021

Kalder alle sundhedsaktører: Den 20. januar fra 10-11.30 inviteres I med til webinar omkring mulighederne inden for Sundhedsklyngen i EU’s nye rammeprogram for forskning og innovation, Horizon Europe. Herunder fortæller CDEU’s sundhedskonsulent Xenia Ramirez Lauritsen om, hvorfor I bør prioritere at deltage.

EU’s nye, syvårige forsknings- og innovationsprogram, Horizon Europe, er netop skudt i gang. Nu gælder det så om at sikre, at danske sundhedsaktører får den bedst mulige start i det nye program, lyder det fra CDEU’s sundhedskonsulent, Xenia Ramirez Lauritsen:

Horizon Europe er også relevant for kommuner, hospitaler og virksomheder

  • Horizon Europe er et særdeles relevant program for vores sundhedsaktører, da det sætter fokus på at bringe forskningen ud i praksis. Samtidig er det vigtigt at understrege, at programmet ikke kun er for forskere: Det henvender sig også til kommuner, hospitaler og virksomheder, og det skal vi sikre os, at vores mange, dygtige sundhedsaktører i Midtjylland ved.

Webinar laves i bredt samarbejde

Det er baggrunden for, at CDEU sammen med Uddannelses- og Forskningsministeriet samt de øvrige danske, regionale kontorer i Bruxelles nu laver et webinar med et spændende program, som forhåbentlig kan åbne flere sundhedsaktørers øjne for de mange muligheder, som EU tilbyder:

  • Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM) er med, fordi det er Danmarks nationale kontaktpunkt for programmet, og derfor sidder ministeriet inde med den nyeste og mest detaljerede viden om programmet, inden det lukker op for ansøgningsrunder, fortæller Xenia Ramirez Lauritsen, inden hun fortsætter:

Vigtigt, at de mindre forskningsrettede aktører kender til mulighederne

  • I forhold til et samarbejde med de øvrige danske, regionale kontorer i Bruxelles, så giver det rigtig god mening, da hvert enkelt kontor har behov for at kommunikere Horizon Europe-programmets muligheder bredt ud til sine lokale sundhedsaktører. Her er det for eksempel vigtigt, at de mindre forskningsrettede aktører som kommuner og virksomheder også kender til de relevante samarbejdsmuligheder i programmet.

Program for webinaret

  • Velkomst
  • Case: Aarhus Kommunes vej ind i et Horizon-projekt // Tom Christian Thomsen, Projektleder, Aarhus Kommune
  • Præsentation af Sundhedsklyngen i Horizon Europe // Kim L. Kryger, Rådgiver ved Uddannelses- og Forskningsministeriet 
  • Case: Internationalt syn på at deltage i et europæisk projekt // Daan Bultje, Direktør ved Healthy Ageing Network Northern, Oosterzee, Friesland, Holland
  • Q&A og opsummering.

Dato og tid

Webinaret afholdes den 20. januar 2021 kl. 10-11.30.

Tilmelding

I tilmelder jer via dette link, og tilmeldingsfristen er tirsdag den 19. januar kl. 12.00.

Tekniske udfordringer?

Har du udfordringer med at tilgå webinarlinket, som du har fået tilsendt efter tilmelding, kan du ringe +32 478 782 483. Du kan også skrive til Maria Heilskou Pedersen på mhp@centraldenmark.eu. 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Xenia Ramirez Lauritsen
EU-specialkonsulent
Sundhed
Maria Heilskou Pedersen
EU-specialkonsulent
Sundhed