Arrangementer

Webinar: Fokus på at matche fremtidens uddannelser med fremtidens arbejdsmarkeds behov

30. november 2022

Har jeres uddannelsesinstitution erfaring med EU’s Erasmus+program? Og vil I være klogere på, hvordan I kan bidrage til, at fremtidens uddannelser matcher behovene på fremtidens arbejdsmarked? Så vær med til vores webinar den 10. januar 2023 kl. 9.00 – 10.15. Her kan I også møde Erhvervshus Midtjylland, der vil fortælle om deres vej fra idé til færdig ansøgning.

Erasmus+programmet har alene i 2023 et budget på mere end 1 milliard danske kroner til at støtte uddannelsesaktører og andre, der vil arbejde europæisk med at definere fremtidens kompetencer og læringsindhold. Det er baggrunden for, at vi nu afholder dette webinar i starten af det nye år.

Vi har håndplukket fire indkaldelser til jer

Vi ved, at det kan være vanskeligt som ansøger at finde frem til den rette projektindkaldelse, som kan understøtte udviklingen af ens projekt og ens egen strategiske indsats. Vi har derfor forud for webinaret håndplukket fire Erasmus+projektindkaldelser, som vi ved har stor relevans for vores midtjyske uddannelsesaktører, og vi vil på webinaret give et overblik over disse fire indkaldelser.

Værdien i at indgå i et innovativt, europæisk partnerskab

I løbet af webinaret vil vi desuden komme ind på værdien i at indgå i et innovativt, europæisk partnerskab, give et overblik over, hvilken type projekter, som EU allerede har støttet, samt give jer et indblik i ansøgningsskemaet og i tildelingskriterierne.

Hør om Erhvervshus Midtjyllands erfaringer

Vi har også inviteret Erhvervshus Midtjylland, en tidligere dansk projektkoordinator, med til webinaret, hvor de vil fortælle om, hvordan de kom fra idé til ansøgning.

Fællestræk for de fire indkaldelser

Projektindkaldelserne, som vi har håndplukket, er Forward-Looking Projects, Capacity-building Projects in VET, Centres of Vocational Excellence og Partnerships for Innovation. De har alle fire det tilfælles, at de er samarbejdsprojekter, og at de har skærpede krav om bæredygtige, tværfaglige og tværeuropæiske partnerskaber samt forventninger om at frembringe innovation – både i og uden for klasseværelset.

Dato og tidspunkt

Webinaret afholdes torsdag den 10. januar kl. 09.00-10.15 på Microsoft TEAMS. Mødelink bliver tilsendt dagen før. Vi gør opmærksom på, at webinaret vil blive optaget.

Tilmelding

Du tilmelder dig via linket HER senest den 9. januar 2023 kl. 12.00.

Målgruppe:

Webinaret henvender sig til dem, som allerede er bekendt med partnerskabsprojekter under nøgleaktion 2 i Erasmus+ programmet, og som gerne vil øge kompleksiteten i deres næste innovationspartnerskab i Erasmus+. Særligt oplagte er ledere, fundraisere, projektkoordinatorer, udviklingskonsulenter med ansvar for at koordinere, udvikle og/eller skrive EU-ansøgninger med base i Midtjylland, særligt inden for erhvervsskolesektoren, men også erhvervsakademier, klynger og andre organisationer med ansvar for at udvikle uddannelsestilbud.

Nærmere om indkaldelserne

De fire indkaldelser, som webinaret centrerer sig om, er nogle af de større af slagsen. De har fokus på innovation, og de kan være med til at modne jeres partnerskaber til at søge andre EU-programmer.

De fire indkaldelser ansøges via Bruxelles og ikke, som samarbejdsprojekter under Erasmus+ ellers vanligt gør, via Styrelsen for Forskning og Uddannelse i Danmark. Det betyder konkret for dig, at du skal ansøge på engelsk, og at dit projektforslag vil være i skarp konkurrence med andre europæiske forslag. Men på CDEU står vi selvfølgelig klar til at tage dig i hånden og hjælpe dig godt igennem processen.

Detaljeret program for webinaret

09.00-09.10

Velkommen og introduktion til Erasmus+ partnerskaber v/Julie Jørgensen

Julie giver et overblik over de fire projektindkaldelser

09.10-09.20

Det ved vi om tidligere støttede Erasmus+ partnerskaber v/Andreas Ibsen

Andreas vil give os et indblik i, hvilke projekter EU allerede har støttet, og hvordan tidligere projekter har taget sig ud.

09.20-09.30

Værdien i at indgå i et innovativt og europæisk partnerskab v/Elena Nielsen

Elena vil give en kort introduktion til, hvilket politisk baggrundstæppe, som indkaldelserne udspringer af, og hvorfor det er vigtigt at have med i forbindelse med en ansøgning. 

09.30-09.50

Inspirationsoplæg om nuværende projekt v/Erhvervshus Midtjylland

Lederen af EU-projektet ‘Resilience and rescue skills for SME’s, strengthening Early Warning Europe’ vil give os et indblik i ansøgningsprocessen og forklare om, hvordan projektet nåede i mål med EU-ansøgningen.

09.50-10.00

Indblik i ansøgningsskemaet og tildelingskriterier v/Julie Jørgensen

Vi kaster et blik på afsnittene relevans, aktiviteter, projektledelse samt formidling og effekt.

10.00-10.10

Opsamling og sidste tips med på vejen v/Julie Jørgensen

Der tages forbehold for programændringer.