Arrangementer

Inspiration til dit kulturarbejde i en svær tid - se seneste webinar her

8. april 2020

Coronakrisen sætter kulturen under stort pres. Derfor inviterer Genvej til Europa dig nu med til en serie webinars, der både vil give dig et unikt indblik i Europas kulturliv og masser af god inspiration til dit eget arbejde i en svær tid. Første webinar blev afholdt den 22. april, og du kan se eller gense webinaret på linket herunder.

EU er under pres på grund af coronakrisen. Det samme er kulturen. Aldrig før har det været mere vigtigt at have de gode argumenter på plads til at kunne beskytte og kæmpe for den kultur, vi har kær. Men vi er ikke alene. Overalt i Europa kæmper kulturinstitutionerne for at holde sig oven vande.

Den 22. april holdt vores kulturkonsulent Julie Sand Jørgensen og vores projektassistent Anne Søndergaard Brüel det første i en serie af webinars, der skal give midtjyske kulturaktører inspiration i en svær tid.

Vi vil med vores webinars gerne tage temperaturen på kulturlivet. Kulturen bringer os sammen, når krisetider rammer, men hvordan står det til med kulturen rundt omkring i Europa? Hvor er de gode argumenter og projekter, som kan inspirere os og kaste et nyt lys over situationen, så vi kan gå videre herfra med nye værktøjer til vores arbejde og med fornyet håb for, at hverdagen også fortsætter efter krisen?

Vi må ikke glemme, at kulturinstitutioner i sin tid blev oprettet for at kunne danne samfundets borgere, og vigtigheden er mere tydelig nu, hvor især gløder af mistro og splittelse spreder sig over landet og over landegrænser i EU. Det er nu, vi skal forstå, at vi skal stå sammen, så vi får et blik for de langvarige konsekvenser, der vil være på kulturområdet i både Midtjylland, Danmark og Europa.

Deltag og kom med dine input

Fra og med den 22. april vil Genvej til Europa derfor hver anden uge dykke ned i et emne og facilitere en dialog om, hvordan du bedst kan bruge de politiske hensigter og gode eksempler, der findes i Europa, i dit eget arbejde. Du inviteres til at tage del i diskussionen og til at komme med forslag til, hvad du kunne tænke dig at høre om næste gang.

Genvej til Europa er en del af Europæisk Kulturregion, som finansieres af Region Midtjylland.

Vi vil gentage initiativet med webinars hver anden onsdag fra 13.00 til 14.00 frem til juli måned, alt efter deltagernes interesse.

Næste webinar bliver den 6. maj, og der bliver snarest åbnet for tilmelding hertil.

Kom med input til de emner, du interesserer dig for

Vi har til webinarerne forberedt et udpluk af tematikker, som vi hører i den offentlige kulturdebat, og som har relevans for det midtjyske kulturliv både nu og fremover.

Vi foreslår som udgangspunkt følgende europæiske tematikker:

  • Kultur og sundhed
  • Kultur og landdistriktsudvikling
  • Kultur og klima
  • Kultur og demokrati
  • Kultur og kreative erhverv

Men vi vil også meget gerne bede om dine input, og dem kan du give i forbindelse med deltagelse i et af webinarerne.

Tilmelding

Tilmelding til næste webinar den 6. maj fra 13.00 til 14.00 åbner snarest.

Hvorfor lige en serie af webinars?

Formål

At formidle og oversætte aktuel og relevant EU-information og viden til gavn for midtjyske kulturaktører. At hjælpe aktørerne med at omsætte europæiske politikker og dagsordner til konkrete projekter og initiativer.

Målgruppe

Midtjyske kulturaktører som kulturinstitutioner og -organisationer som museer, musikskoler, ngo’er, kunstnere, foreninger osv. samt kulturchefer og -medarbejdere i kommunerne og i Europæisk Kulturregion.

Udbytte af deltagelse

Viden og information om EU og kultur i Europa

Inspiration til nye, europæiske kulturprojekter

Nye vinkler på eksisterende puljer og koblingen af dem

Overblik over grænseoverskridende fundingmidler for kulturprojekter

Forståelse af EU ‘s prioriteter

Hands-on viden om, hvordan man udvikler sit projekt til at tale ind i EU’s politikområder

Overblik over ansøgningsdokumenter og -kriterier

Indblik i internationalt og europæisk samarbejde

Kontakt til og dialog med kulturaktører på tværs af Europa og regionen

Indsigt i dagsordener på kulturområdet og andre politikker i EU

Bevidstgørelse og forståelse af, hvad kultur kan gøre for byer og landdistrikter

Styrkede kompetencer og bevidsthed om europæisk kulturpolitik og -projekters betydning.

Listen er ikke udtømmende.