Arrangement

Webinar: Hvorfor er europæisk kultur så vigtig?

14. maj 2020

CDEU’s forløb Genvej til Europa inviterer igen til kulturwebinar i en krisetid, men denne gang et helt særligt af slagsen, hvor vores afgående kulturrådgiver Lone vil dele ud af sine mange års erfaringer på den europæiske kulturscene. Hør også fra vores direktør, der giver en status på EU-samarbejdet netop nu.  

Lone Leth Larsen, CDEU’s internationale kulturrådgiver

Vores gode kollega, Lone Leth Larsen, stopper som kulturrådgiver ved CDEU ved udgangen af maj måned, og Lone benytter derfor vores næste webinar til at sige pænt farvel.

Det gør hun ved at dele ud af sine erfaringer fra et langt arbejdsliv på den europæiske kulturscene, ligesom hun vil fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at kunsten og kulturen har sit eget rum til at udvikle sig i. 

Gensidig inspiration leder til nye løsninger

Coronakrisen har vist os, at kulturen har en forpligtelse til at gå forrest, når det gælder om at komme med input til det samfund, som vi ønsker at være en del af på den anden side af krisen. Vi har også oplevet, hvordan kulturinstitutioner ikke bare i Danmark, men over alt i Europa står i krise. Men det europæiske samarbejde viser, at vi ved hjælp af gensidig inspiration er i stand til at finde nye veje og fælles løsninger 

Status på EU-samarbejdet lige nu

I dette webinar vil vi således diskutere europæisk kulturs betydning og de udfordringer, som europæernes forskellige realitetsforståelser medfører i kultursamarbejde. Lars Holte Nielsen, direktør ved CDEU, vil give os en status på EU-samarbejdet lige nu, ligesom han vil komme ind på, hvordan der bliver arbejdet med kulturen ved CDEU. 

Dato og tidspunkt

Webinaret afholdes onsdag den 20. maj fra kl. 13.00-14.00. 

Tilmelding

Du kan tilmelde dig på linket her.
Tilmelding skal ske senest den 19. maj kl. 12.00

Hvis du har et spørgsmål eller en kommentar, som du gerne vil have, at vi tager op på webinaret, kan du skrive den i tilmeldingsformularen.  

Hvem kan deltage? 

Webinaret er for alle kulturaktører i Midtjylland, herunder kulturinstitutioner og -organisationer som museer, musikskoler, ngo’er, kunstnere, foreninger o.l. samt for kulturchefer og -medarbejdere i både kommuner og Europæisk Kulturregion.