Ansøgningsrunder

80% EU-finansiering til innovative by projekter – søg inden 12. december 2019

18. september 2019

Regionalfondsprogrammet Urban Innovation Actions har åbnet femte og sidste indkaldelse. Overvejer din by at løse en udfordring på en innovativ måde, der ikke har været testet før? Så søg 80% EU-finansiering gennem UIA til temaerne: cirkulær økonomi, luftkvalitet, demografiske forandringer og kulturarv.

Den sidste indkaldelse inden for Urban Innovative Actions-programmet er netop åbnet. Begynd din ansøgning nu, så du kan nå at søge inden fristen 12. december 2019.

Tidligere i år offentliggjorde Europa-Kommissionen de fire emner under UIAs femte indkaldelse i den nuværende programperiode:

  • Luftkvalitet
  • Cirkulær økonomi
  • Demografiske forandringer
  • Kultur og kulturarv

Læs mere og send din ansøgning på UIA-programmets hjemmeside her.

Hvad er Urban Innovation Actions?

UIA er et EU-initiativ, der giver byområder i Europa ressourcer til at teste nye og uprøvede løsninger til at tackle urbane udfordringer.

UIA er et EU-initiativ, der giver byområder i Europa ressourcer til at teste nye og uprøvede løsninger til at tackle urbane udfordringer. Initiativet har et budget på 372 mio. EUR for perioden 2014-2020.

 

Omkring 359 mio. mennesker – svarende til 72% af EU’s befolkning – bor i byer og urbane områder. Disse områder står overfor talrige, sammenkoblede udfordringer relateret til både beskæftigelse, migration, demografi, vand- og jordforurening. Men byerne er også drivkræfter for nye ideer og løsninger, og de dynamiske steder, hvor forandring og udvikling kan ske på en langt større skala og i et meget hurtigere tempo.

 

For at imødekomme de komplekse udfordringer er bymyndigheder nødt til at gå videre end blot traditionel politik og drift. De urbane områder må være dristige og innovative i deres løsningsforslag, og det er netop det, som Urban Innovative Actions støtter op om.

 

Du kan læse mere om Urban Innovative Actions i dette opslag.

Hvem kan søge?

Bymyndigheder med mere end 50.000 indbyggere eller grupper af flere bymyndigheder, der tilsammen har mindst 50.000 indbyggere.

Budget

Projekter kan i støtte modtage maks. 5 mio. EUR, og skal gerne nå op over en størrelse på 1 mio. EUR. EU finansierer 80% af projektomkostningerne, de resterende 20 % er egenfinansiering. Projekter er ikke transnationale, og kræver derfor ikke partnere fra andre lande.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling