God historie

Lyt med, når CDEU deltager i Orientering på P1

4. juli 2018

Hvis du vil vide, hvordan CDEU gør en forskel for Midtjylland i EU, så stil ind på P1 søndag, den 15. juli.

Lars Holte Nielsen, direktør for CDEU

Hvad er det egentlig, som EU kan bidrage med for den helt almindelige borger? Det kan du få vores direktørs bud på, når P1 Orientering Europa kigger nærmere på hele den midtjyske region og det udbytte, som regionen får af det europæiske samarbejde.

Programmet sendes på P1 kl. 17.10 søndag den 15. juli, og det er et i en række af sommerprogrammer, hvor Orientering Europa sætter fokus på EU og de enkelte danske regioner.

En række gode eksempler

I løbet af programmet, som handler om Region Midtjylland, vil Lars Holte Nielsen komme med en række eksempler på, hvor CDEU’s arbejde har været med til at gøre en forskel, herunder:

– På klimaområdet, hvor vi arbejder intensivt på det omfattende, midtjyske klimatilpasningsprojekt, C2C CC.

– På erhvervsområdet, hvor den aarhusianske virksomhed Unisense med CDEU’s hjælp har fået 11 millioner kroner i EU-støtte til at udvikle sin unikke sensor, hvilket skal skabe massevis af jobs.

– På forskningsområdet, hvor den AMR-udstilling, som vi arrangerede i tæt samarbejde med Aarhus Universitet i EU-Parlamentet, satte fokus på vigtigheden af at arbejde med forskning på tværs af både arbejdsfelter og landegrænser for at nå en løsning på det verdensomspændende problem med antibiotikaresistens.

Lyt med

Programmet kan enten høres live den 15. juli kl. 17.10 på www.dr.dk/p1 eller efterfølgende via programsiden her: https://www.dr.dk/radio/p1/orientering/orientering-europa-33