Arrangementer

Workshop: Hvordan skaber vi mere bæredygtige, offentlige måltider?

18. februar 2020

Er du indkøber i det offentlige, leverandør eller cateringfirma? Så kom til workshop i Aarhus den 23. marts, hvor vi som en del af EU-projektet StratKIT diskuterer fremtidens grønne indkøb og bæredygtighed i de offentlige måltider.

StratKIT står for “Innovative Strategies for Public Catering: Sustainability Toolkit across the Baltic Sea Region – StratKIT.”

CDEU er sammen med Aarhus Kommune partnere i projektet, som søger at inspirere og motivere offentlige indkøbere, leverandører og cateringfirmaer til nye løsninger og samarbejder, der fremmer bæredygtighed omkring de offentlige måltider.

Henvender sig til indkøbere på alle niveauer

Det centrale spørgsmål er så, hvordan vi kommer skridtet videre med at bruge grønne offentlige indkøb som løftestang for en øget bæredygtighed omkring de offentlige måltider?

Her kan indkøbene og procedurerne i den offentlige forvaltning og i køkkenerne have stor betydning for implementering af grønne indkøbskriterier i praksis.

Workshoppen henvender sig således til indkøbere på politisk niveau, i forvaltningen, i praksis, til de, der forarbejder fødevarerne til måltider, til leverandører af fødevarer, materialer og måltider til det offentlige måltid, samt andre interessenter. Workshoppen afvikles i samarbejde mellem IFAU, Aarhus Kommune og CDEU.

Workshoppens tre mål

• Indsnævring af fokus på relevante områder for at omstille til mere bæredygtige offentlige måltider
• Udfordringer og muligheder i de nye Grønne EU-kriterier som løftestang for øget bæredygtighed
• Vidensdeling: eksempler fra Østersøregionen på indsatsområder og løsninger for mere bæredygtige offentlige måltider.

Forudsætninger ikke nødvendige

StraTKIT har været i gang i godt et års tid, så måske har du allerede deltaget i workshoppen i Nyborg i august 2019 – den kan du læse om på linket her.

Men uanset dine forudsætninger, så er du særdeles velkommen den 23. marts i Aarhus. Alt, det kræver, er en interesse for temaet, ligesom du skal have vilje til at skabe og forandre.

Tid og sted

Workshoppen afholdes i Aarhus på Rådhuset den 23. marts 2020 fra kl. 10.00-15.00.

Tilmelding

Du skal tilmelde dig senest den 2. marts 2020 ved at sende en mail med oplysninger om navn, beskrivelse af arbejdsområde/stilling og arbejdsplads til bkmo@aarhus.dk.
Der er plads til max 30 deltagere, og det er gratis at deltage, men der opkræves et no-show gebyr på 300 kr. ved udeblivelse uden afbud. Detaljeret program og mødemateriale udsendes i starten af marts til deltagerne.

Spørgsmål?

Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til CDEU’s Lea Graugaard Jensen på enten lg@centraldenmark.eu eller telefonnr. 25 22 00 02.

Vil du vide mere om StraTKIT?

Du kan blive klogere på StraTKIT-projektet på linket her.