Ansøgningsrunder

Knapt 7,5 mia. kr. at hente: De nye indkaldelser for European Green Deal er offentliggjort

21. september 2020

EU satser massivt på at understøtte den grønne omstilling. Derfor er der nu rigtig gode muligheder for at hente støtte til grønne og bæredygtige projekter for bl.a. universiteter, virksomheder, regioner og byer. 

EU’s Green Deal foreslår en fælleseuropæisk, bindende klimalov, som forpligter Europa-Kommissionen og medlemslandene til grønne regulatoriske målsætninger og handleplaner for at opnå klimaneutralitet på europæisk plan i 2050.  

En række forskellige indkaldelser

De nye indkaldelser er med til at skabe nye muligheder for at promovere og understøtte en bæredygtig udvikling på lokalt og regionalt plan i Danmark såvel som i Europa.Der er således indkaldelser for klimaneutrale byer, bæredygtig indpakning af vores mad, næste generation af batterier, konkurrencedygtige, cirkulære industrier og reduktion af det personlige klimaaftryk. 

Budgetter på ml. 33mio. og 1,3 mia. kr

Samlet er der indkaldelser for knapt 7,5 mia. kroner. Budgettet for de forskellige opslag varierer og ligger på mellem 335 mio. og 1,3 mia. kr. I opslagene er der fokus på de helt store projekter på op til 400 millioner kroner, men det er også muligt at søge midler til mindre projekter på 15 millioner kroner.  

Se arbejdsprogrammet her

Det endelige arbejdsprogram for Green Deal-indkaldelserne kan findes på Funding and Tender-portalen her 

Fristen for at søge de forskellige indkaldelser er den 26. januar 2021.

Bliv klogere på Green Deal med CDEU’s webinar 

Mangler du et overblik over mulighederne i de nye Green Deal-indkaldelser, så bør du se vores webinar fra juni måned, hvor en række af vores konsulenter gik i dybden med mulighederne for vores aktører. Du finder webinaret på linket her.

Kontakt vores konsulenter 

CDEU’s konsulenter har en meget bred viden om Green Deal, og de sidder klar til at rådgive jer. Find deres kontaktinformation herunder.  

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst