Aktuelt

Særligt for kulturaktører: Det nye Creative Europe-program er åbnet

28. maj 2021

Det nye Creative Europe-program for 2021-2027 tilbyder både projektstøtte og en god mulighed for at skabe kontakter, netværk og partnerskaber på tværs af grænserne. Fokus er på genopretning efter corona, hvilket betyder, at størstedelen af støtten vil blive givet til projekter hurtigst muligt, så pengene kan komme ud at arbejde i samfundet.

I lyset af corona-pandemien har det nye Creative Europe-program fokus på at støtte projekter, der sigter mod at genoprette kulturområdet, styrke publikumsudviklingen, øge adgangen til kultur og understøtte såvel den digitale som den grønne omstilling på kulturområdet. Derfor er programmet blevet ’frontloaded’, hvilket betyder, at det vil bestræbe sig på at uddele en stor del af sin finansiering for de næste syv år hurtigst muligt:

‘Det er rigtig gode nyheder, at EU nu prioriterer kulturområdet ved at sørge for at frontloade Creative Europe-budgettet, så støttekronerne kan ud at arbejde nu, hvor kulturlivet har mest brug for dem. – Louise Godt, CDEU

Støttekroner skal ud at arbejde hurtigst muligt

’Coronatiden har ikke været sjov for nogen, men kulturaktørerne har været ekstra hårdt ramt økonomisk, da kulturinstitutionerne har været lukket ned i så lang tid. Derfor er det også rigtig gode nyheder, at EU nu prioriterer kulturområdet ved at sørge for at frontloade Creative Europe-budgettet, så støttekronerne kan ud at arbejde nu, hvor kulturlivet har mest brug for dem. Det viser, hvor vigtig kulturen er, fortæller CDEU’s kulturkonsulent Louise Godt, der suppleres af sin kollega, Julie Jørgensen:

– Vi ved, at de mange talentfulde kulturinstitutioner i Midtjylland vil kunne gøre god brug af det nye program, både når det kommer til støtte og til at opbygge gode partnerskaber ud i Europa. Derfor glæder Louise og jeg os også til at hjælpe aktørerne med at forstå det nye program, så de kan drage størst mulig fordel af det.

Deltag i vores online lancering af det nye Creative Europe-program

Et oplagt sted at lære nærmere om programmets muligheder er ved vores online lancering, der finder sted den 10. juni 2021 fra kl. 10.00 – 11.30.

Her vil CDEU i samarbejde med Norddanmarks EU-kontor og Det Syddanske EU-kontor samt Creative Europe Desk Danmark byde på en introduktion til det nye Creative Europe-program, give en række inspirationsoplæg på samarbejdsprojekter i CULTURE-delen af programmet samt stå for en Q&A, hvor deltagerne får mulighed for at spørge ind til programmet.

Læs meget mere og tilmeld dig på linket her.

Arbejdsprogram for Creative Europe

Du kan finde det engelsksprogede arbejdsprogram for Creative Europe her.

Nærmere info om Creative Europe

Du kan læse mere om Creative Europe Desk Denmark, som har base i Slots- og Kulturstyrelsen, her.

Læs også nærmere om CDEU´s indsats for kulturaktører her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur