VIA leder stort EU-projekt

TEACH4SD - Undervisning i Bæredygtig Udvikling

VIA University College er med CDEU’s hjælp blevet leder af projektet TEACH4SD, som frem til 2027 skal understøtte uddannelse i bæredygtig udvikling på tværs af lande i Europa. Projektet strækker sig fra Spanien over Danmark og fra Benelux til Rumænien, og det handler om at videreuddanne undervisere samt om at udvikle nye læringsmaterialer for at understøtte uddannelse i bæredygtig udvikling i Europa. Her kan du se eller gense de webinarer, der vil blive udarbejdet som en del af projektet. 

Se eller gense ESD Talks

Som en del af projektet vil der hvert år blive lavet fire webinarer, såkaldte ESD Talks, hvilket står for Education for Sustainable Development Talks. Disse webinarer vil gå i dybden med forskellige aspekter af undervisning i bæredygtig udvikling.

På siden her vil du kunne se de forskellige ESD Talks, efterhånden som de afholdes.

ESD TALK #2: Afdækning af de færdigheder, som fremtidens sundhedsvæsen vil få brug for

Den anden ESD Talk blev afholdt den 22. maj 2024. Her blev der gået i dybden med sundhedssektoren set fra et kompetenceperspektiv ved at tage udgangspunkt i den aldrende befolkning og de sundhedsmæssige konsekvenser heraf, herunder aldersrelaterede sygdomme og de nye krav, som det stiller til personalet i sundhedssektoren. 

Se optagelsen af ESD Talk #2 her:

ESD TALK #1: Hvordan arbejder EU med undervisning i bæredygtig udvikling?

Den første ESD Talk blev afholdt den 23. januar 2024 under titlen ”European Progress on Integrating Sustainable Development in Education,” og den fokuserede på, hvordan EU arbejder med undervisning i bæredygtig udvikling. Det var Jeppe K. Christensen, Forskningsleder af Forskningscenter for innovation og entreprenørskab ved VIA University College, som indledte og moderede denne ESD Talk.

Se optagelsen af ESD Talk #1 her:

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Emma Meyer
EU-konsulent
Kultur, sundhed og uddannelse