God historie

Skive og Syddjurs opnår Erasmus+akkreditering for kulturaktører: Nu er hele seks midtjyske kommuner akkrediteret

29. februar 2024

Med CDEU’s hjælp har både Syddjurs og Skive Kommune netop opnået en såkaldt Erasmus+akkreditering, der gør det meget lettere for kommunernes kulturaktører at hente inspiration i udlandet. Med en akkreditering i hånden tager kommunen sig nemlig af det administrative, når en kulturinstitution gerne vil opnå EU-støtte til international udveksling, og det har rigtig mange efterhånden set lyset i: Med Skive og Syddjurs med ombord har vi nu hjulpet seks midtjyske kommuner frem til en akkreditering. Dermed har en meget bred vifte af kulturaktører fået mulighed for på en enkel og ligetil facon at sende medarbejderne afsted for at hente ny inspiration hjem – til gavn og glæde på mere end én måde. 

Møde i Syddjurs i konsortiet af deltagende kulturinstitutioner, februar 2024. Pressefoto, Syddjurs Kommune

Gladere medarbejdere og bedre kulturtilbud. Det er nogle af de rigtig gode grunde til, hvorfor en kommune bør overveje at søge om en Erasmus+akkreditering på vegne af sine kulturaktører:  

’Kan gøre vores udstillinger og formidling af kunsten endnu bedre 

– Vi er glade for at kunne prioritere flere rejser i Europa, som kan være til inspiration for vores arbejde og i sidste ende gøre vores udstillinger og formidling af kunsten endnu bedre.  

Sådan lyder det fra Mikkel Elming, der er direktør for Glas – Museet for glaskunst i Ebeltoft. Museet er en af de kulturaktører, der er med i konsortiet bag den Erasmus+akkreditering, som Syddjurs Kultur- og Fritidsforvaltning har søgt EU om på vegne af aktørerne.  

Vi er glade for at kunne prioritere flere rejser i Europa, som kan være til inspiration for vores arbejde og i sidste ende gøre vores udstillinger og formidling af kunsten endnu bedre – Mikkel Elming, direktør for Glas – Museet for glaskunst i Ebeltoft

En anden begejstret aktør, der er med, er Ree Park Safari. Her fortæller formidlingschef Sofie Winther Nielsen, at det har stor betydning for Ree Park Safari at kunne hente inspiration hos kolleger i såvel ind- som udland. Det gælder især i forhold til formidling om biodiversitet og bæredygtighed, som er et højt prioriteret indsatsområde i parken.  

En akkreditering styrker også samarbejdet internt i kommunen

Det er CDEU’s kulturkonsulent Louise Godt, der har oplyst både Syddjurs og Skive Kommune og deres respektive kulturaktører om muligheden for at opnå en akkreditering, og som har hjulpet med sparring og deling af best practices i ansøgningsforløbet. Louise Godt fortæller, hvordan en akkreditering ikke kun styrker de internationale bånd, men også samarbejdet blandt kulturaktørerne i den enkelte kommune:  

– Vi kan tydeligt se, at de her akkrediteringer fremmer et rigtig godt samarbejde kulturinstitutionerne imellem, og så er det samtidig noget, som løfter samarbejdet mellem aktørerne og forvaltningen, fordi kommunen med akkrediteringen tager arbejdet på sig og baner vejen for ny inspiration for den enkelte aktør. Så der er virkelig tale om, at en Erasmus+akkreditering giver gevinst på flere planer, lyder det fra Louise Godt. 

De her akkrediteringer fremmer et rigtig godt samarbejde kulturinstitutionerne imellem, og så er det samtidig noget, som løfter samarbejdet mellem aktørerne og forvaltningen, fordi kommunen med akkrediteringen tager arbejdet på sig og baner vejen for ny inspiration for den enkelte aktør – Louise Godt, CDEU

I alt seks kommuner har nu fået en akkreditering

Foruden Syddjurs og Skive har vi på CDEU også tidligere hjulpet Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Aarhus og Norddjurs Kommune med at opnå en akkreditering.  

LÆS OGSÅ: Glade kulturaktører i Norddjurs opnår en akkreditering 

Dermed er der totalt set seks midtjyske kommuner, der lige nu støtter op om deres kulturaktørers vigtige arbejde gennem en akkreditering. Men der er plads til flere:  

Skulle der være andre midtjyske kommuner, der har mod på at gå forrest for at hjælpe kulturinstitutionerne til at hente fornyet inspiration i udlandet, så hjælper vi også meget gerne dem, fortæller Louise Godt.  

Noget for jer? 

Er jeres kommune interesseret i at høre nærmere om muligheden for en Erasmus+akkreditering, så tag blot fat i Louise Godt – hendes kontaktinfo står herunder.  

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur