Aktuelt

Deltag i Kommissionens høring om ’Farm to fork’

18. februar 2020

Europa-Kommissionen arbejder i øjeblikket på en ’Farm to Fork’ strategi for bæredygtige fødevarer, og strategien er en del af Kommissionens European Green Deal. Der er netop åbnet en offentlig høring, som er åben frem til den 16. marts.

Ambitionen er, at Farm to Fork-strategien skal sikre, at europæiske fødevarer ikke blot fastholder sin position som værende sikre og af høj kvalitet, men at de også bliver en global standard for bæredygtighed. Strategien favner alle dele af værdikæden for fødevareproduktion og vil sammen med øget bevågenhed på området sikre bæredygtige fødevarer for alle.

Brug for samarbejde i alle sektorer

Europæiske landmænd og fiskere er nøgleaktører i den forandring, som er nødvendig for såvel at adressere klimaforandringer som at beskytte både miljø og biodiversitet. I jagten på så lidt miljøpåvirkning som muligt er der endvidere brug for cirkulære produktionssystemer, hvor alle sektorer samarbejder om reduktion af fødevarespild og desuden arbejder sammen for øget genanvendelse.

At holde vores fødevarer sunde og fri for f.eks. hormonforstyrrende stoffer kræver nye, regulatoriske standarder, og at sikre let adgang til sund og bæredygtig mad for alle europæere er ligeledes vigtigt.

Høringen er åben for alle

Såvel private som offentlige aktører, der vil give deres mening til kende om bæredygtig fødevareproduktion, er velkomne til at deltage i høringen, som er åben frem til den 16. marts 2020.

Deltag her

Du kan læse mere og deltage i høringen på linket her. 

Bliv klogere på EU’s Green Deal

Læs vores artikel om de 10 centrale punkter i EU’s Green Deal på linket her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling