Ansøgningsrunder

Emnerne for Urban Innovative Actions (UIA) 2019 indkaldelser er offentliggjort

15. marts 2019

Europa-Kommissionen har sammen med UIA netop offentliggjort de fire emner udvalgt til den femte og sidste indkaldelse  inden for Urban Innovative Actions-programmet i den nuværende programperiode. De endelige indkaldelser vil blive offentliggjort i september 2019, men du kan allerede nu overveje, om du har et relevant projekt inden for ét af de fire emner:

  • Luftkvalitet
  • Cirkulær økonomi
  • Demografiske forandringer
  • Kultur og kulturarv

Europa-Kommissionen og UIA arbejder på de fulde beskrivelser af hvert emne, og disse vil blive offentliggjort på Urban Innovative Actions hjemmeside i april 2019.

HVAD ER URBAN INNOVATIVE ACTIONS?

Urban Innovative Actions (UIA) er et EU-initiativ, der har til formål at hjælpe byområder i Europa med at teste nye, uprøvede løsninger på urbane udfordringer. Initiativet har et budget på 372 mio. EUR for perioden 2014-2020.

Omkring 359 mio. mennesker – svarende til 72% af EU’s befolkning – bor i byer og urbane områder. Disse områder står overfor talrige, sammenkoblede udfordringer relateret til både beskæftigelse, migration, demografi, vand- og jordforurening. Men byerne er også drivkræfter for nye ideer og løsninger, og de dynamiske steder, hvor forandring og udvikling kan ske på en langt større skala og i et meget hurtigere tempo.

For at imødekomme de komplekse udfordringer er bymyndigheder nødt til at gå videre end blot traditionel politik og drift. De urbane områder må være dristige og innovative i deres løsningsforslag, og det er netop det, som Urban Innovative Actions støtter op om.

Du kan læse mere om Urban Innovative Actions i dette opslag.

HVEM KAN SØGE?

Bymyndigheder med mere end 50.000 indbyggere eller grupper af flere bymyndigheder, der tilsammen har mindst 50.000 indbyggere.

BUDGET

Projekter kan i støtte modtage maks. 5 mio. EUR, og skal gerne nå op over en størrelse på 1 mio. EUR. EU finansierer 80% af projektomkostningerne, de resterende 20 % er egenfinansiering.

Projekter er ikke transnationale, og kræver derfor ikke partnere fra andre lande.

MERE INFORMATION

Ved spørgsmål eller ønske om yderligere information kontakt venligst  Central Denmark EU Office.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent (barsel)
Grøn omstilling
Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling