Arrangementer

Erasmus+akkreditering: Deltag i vores online Q&A

1. september 2021

Vi nærmer os ansøgningsfristen for Erasmus+ akkreditering den 19. oktober 2021. Inden for sektorerne skole, erhvervsskole og voksen er det muligt at ansøge om akkreditering, og i forbindelse med ansøgningsskrivningen dukker nye spørgsmål op. Det er de spørgsmål, som vi sammen med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vil besvare den 6. oktober 2021 på en online Q&A.

Den online Q&A afholdes i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. I vil også kunne høre Anne Blum fra Skanderborg Gymnasium fortælle om sine konkrete erfaringer med det at skrive en ansøgning om Erasmus-akkreditering .

I kan stille jeres spørgsmål til ansøgningsprocessen både når I tilmelder jer og under selve webinaret. Desuden vil I på webinaret blive klogere på, hvordan akkrediteringen kan tilpasses netop jeres organisation eller konsortium.

Dine værter

Fra CDEU vil konsulenterne Elena Nielsen og Julie Sand Jørgensen, som til daglig arbejder indgående med uddannelsesområdet og Erasmus+, deltage.

Fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse deltager Alexander Theis Kjærby Andersen, som er fuldmægtig inden for skoleområdet, og som arbejder med Erasmus-indkaldelser målrettet netop skoleområdet i Danmark.

Dato og tidspunkt

Den online Q&A finder sted onsdag den 6. oktober kl. 14.00-15.00 på platformen Microsoft TEAMS.

Tilmelding og anden praktik

Du tilmelder dig vores online session via linket her.

Fristen er den 4. oktober kl. 12.00.

Du har mulighed for at stille dine spørgsmål allerede i tilmeldingsformularen, og vi udsender mødelink til webinaret efter endt tilmeldingsfrist. Du modtager desuden en reminder dagen før webinaret. Vi gør opmærksom på, at webinaret vil blive optaget.

Hvem er dette arrangement relevant for?

Alle ansøgningsskrivere og for de, der er nysgerrige på Erasmus+akkreditering, inden for skole-, erhvervsskole- eller voksenområdet, for kommuner, skoler, dagtilbud og gymnasier.

Program

14.00-14.10:  Velkommen og kort introduktion til Erasmus+ akkreditering v/Elena Nielsen og Julie Jørgensen

Vi sætter scenen og giver en indflyvning til de award criteria, som ansøgningen vil blive bedømt på, vi fremhæver de horisontale prioriteter, og hvordan de eventuelt kunne besvares i ansøgningsskemaet, og så giver vi et kort oprids af European Education Area.

14.10-14.20: Anne Blum fortæller om Skanderborg Gymnasiums succesfulde akkrediteringsansøgning 

Anne Blum er underviser i dansk og engelsk og international koordinator på Skanderborg Gym nasium. Hun er inviteret med for at fortælle om det at skrive en akkrediteringsansøgning, og her vil Anne tage udgangspunkt i de sværeste spørgsmål, der skulle besvares i ansøgningen.  

14.20-14.30: Q&A session  

Vi tager fat på de spørgsmål, som Anne Blums oplæg har afledt.  

14.30-14.40: Erasmus Plan v/ Alexander Andersen

Vi dykker ned i Erasmusplanen og forsøger at besvare, hvor detaljeret den skal være, og hvordan den internationale strategi kan supplere.

14.40-14.50:  Aktivitetsskema og budgetkategorier v/Julie Jørgensen og Alexander Andersen

Vi giver et overblik over de budgetposter, som er mulige at ansøge om støtte til, når man har opnået akkreditering, og vi vil komme ind på aktivitetsskemaet, som man skal udfylde, når man skal søge om midler som akkrediteret.

14.50-15.00: Sidste tips og gode råd med på vejen v/Julie Jørgensen og Alexander Andersen

Vi deler gode råd og tips til dig som ansøger og fortæller, hvad du særligt skal være opmærksom på, når du sender din akkrediteringsansøgning ind.

15.00: Slut på dagens program v/Elena Nielsen og Julie Jørgensen.

Lad dig inspirere af Ikast-Brande Gymnasium

Du kan også læse om Ikast-Brande Gymnasium, der er i gang med at ansøge om en Erasmus-akkreditering, og som i artiklen herunder fortæller meget mere om, hvorfor det er så god en mulighed.

Læs hele artiklen på linket her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA