Kultur

VIDEO: Erfaringer med internationalt kultursamarbejde

I disse fem videoer fortæller Naturhistorisk Museum fra Aarhus, Teatret Madam Bach fra Odder samt Silkeborg, Ikast-Brande og Ringkøbing Skjern kommuner om, hvordan de samarbejder internationalt om kulturen. Videoerne er alle produceret af fotojournalist Gorm Branderup i samarbejde med Central Denmark EU Office for Europæisk Kulturregion.

I fem videoer går vi i dybden med, hvorledes midtjyske aktører på meget forskellig vis samarbejder internationalt om kulturen.

Der er tale om alt fra projekter omhandlende gavle med strikket patchwork i Brande over aarhusiansk frivillighed til særdeles intensiv musikundervisning i Ringkøbing-Skjern, og du kan se alle videoerne herunder.

Naturhistorisk Museum i Aarhus

Her fortæller direktør Bo Skaarup om fordelene ved frivillighed ud over alle grænser.

Ikast-Brande Kommune

Her fortæller kulturkonsulent Carsten Jensen om erfaringerne med et internationalt projekt, der sætter byens gavle i et helt nyt perspektiv.

Silkeborg Kommune

Her fortæller kulturkonsulent Nina Mølgaard Knappe om, hvorledes kunst i almene boligområder skal højne unges trivsel.

Teatret Madam Bach i Odder

Her fortæller Pernille Bach og Christian Schrøder, der er teaterets grundlæggere og direktører, om, hvorledes teateret har turneret i 42 lande og fået en mængde internationale erfaringer med sig hjem.

Ringkøbing-Skjern Kommune

Her fortæller kulturchef Per Sørensen om, hvorledes internationalt samarbejde giver en helt anden dimension i måden at arbejde med kultur på.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur
Emma Meyer
EU-konsulent
Kultur, sundhed og uddannelse
Caroline Serafina Muscato
EU-konsulent
Kultur og uddannelse