God historie

Fra studietur til Christiansborg: Kom med til Ringkøbing-Skjern Kommunes uddannelseskonference

18. maj 2021

Den 9. juni inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med EU-parlamentariker Søren Gade (V) til en storstilet uddannelseskonference på Christiansborg. Fokus bliver på at skabe et match mellem uddannelses-Danmark og produktions-Danmark, og konferencen er en konkret udløber af Erhvervs- og Vækstudvalgets studietur til Bruxelles i 2019.


Bedre adgang til uddannelse og kvalificeret arbejdskraft har længe stået højt på dagsordenen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu bliver temaet genstand for en konference på Christiansborg den 9. juni.

Gode uddannelsesmuligheder i nærmiljøet [er] afgørende for de lokale virksomheders vækstmuligheder og konkurrenceevne – Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V)

Hvordan skaber vi et match mellem Uddannelsesdanmark og Produktionsdanmark?

Målet med konferencen er at få nye perspektiver på, hvordan man kan sikre uddannelser i hele landet – og der skal vel at mærke være tale om uddannelser, som matcher det lokale behov for arbejdskraft:

– De store, videregående uddannelsesinstitutioner er i Danmark centreret om de større byer, hvilket giver kommuner som vores nogle vidtgående udfordringer. For hvis en kommune som vores vil være attraktiv at bo i, så er gode uddannelsesmuligheder for potentielle tilflyttere og nuværende borgere et vigtigt element. Desuden er gode uddannelsesmuligheder i nærmiljøet afgørende for de lokale virksomheders vækstmuligheder og konkurrenceevne, forklarer borgmester Hans Østergaard (V).

Virksomheder må tage ukvalificeret arbejdskraft

Som tingene står i dag, så får uddannelserne sværere og sværere ved at koble sig tæt på det samfund, de uddanner til. Samtidig får virksomhederne tilsvarende sværere ved at få tilført ny viden i form af forskning og rekruttering af kandidater:

  • Hver femte af de danske virksomheder, der det seneste halve år har forsøgt at rekruttere en ny medarbejder, har ledt forgæves. I op mod halvdelen af tilfældene har virksomhederne måttet tage til takke med en medarbejder uden de rette kompetencer. Behovet er især stort inden for bygge- og anlægsfaget, så der er bestemt behov for at skabe bedre match mellem uddannelse og så arbejdsmarkedet, fortæller Elena Nielsen, der er uddannelseskonsulent ved CDEU.

CDEU har understøttet planlægningen

Elena Nielsen og hendes kolleger på CDEU har hjulpet Ringkøbing-Skjern Kommune med at udvikle programmet for uddannelseskonferencen den 9. juni, der sætter spot på de store udfordringer. Desuden har CDEU sikret ekstern key note speaker Joao Santos fra DG EMPL, der hører under Europa-Kommissionen, og som i disse år har stort fokus på at udvikle dynamiske læringsmiljøer, der adresserer arbejdsmarkedets skiftende behov for nye og bedre kompetencer.

Praktisk om uddannelseskonferencen

Dato: 9. juni 2021.
Tidspunkt: Fra 8.30 – 16.00.

Du kan vælge enten at deltage fysisk eller online i konferencen.
Fysisk: Fællessalen, Christiansborg, København.
Online: Du får tilsendt et mødelink.

Der tages forbehold for ændringer i de praktiske detaljer grundet Covid 19.

Tilmelding, program og yderligere info

Læs hele programmet for konferencen og tilmeld dig på linket her.
Læs nærmere om selve konferencen på linket her.

Konkret udløber af studietur til Bruxelles

Ringkøbing-Skjern Kommune er initiativtager til konferencen sammen med EU-parlamentariker Søren Gade (V), og dermed er konferencen en konkret udløber af Erhvervs- og Vækstudvalgets studietur til Bruxelles i 2019.

Læs nærmere om udvalgets studietur til Bruxelles i 2019 her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Tarik Kehli
EU-specialkonsulent
Erhverv og vækst
Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA