Arrangementer

Byd ind med din gode, europæiske projektidé inden for uddannelse

27. maj 2020

CDEU er igen i år med til at arrangere Erasmus+ Project Development Workshop, der finder sted i Bruxelles til vinter. Temaet for workshoppen bliver i år ’Education for Global Competences, og der er nu mulighed for at melde sig med en god og innovativ idé til et europæisk projekt, hvis man har mod på at være koordinator for et europæisk konsortium bestående af minimum tre EU-lande.  

Temaet for årets workshop reflekterer det faktum, at verden er blevet et mindre stedog at vi er tættere på hinanden end nogensinde før. Det er ikke længere tilstrækkeligt at undervise børn og unge i sprog og matematikvi skal også forstå at kapacitetsopbygge eleverne til at identificere og analysere sammenhænge, forstå forskellene og se lighederne, lære dem at bygge bro til nye kulturer og lære dem at indgå i meningsfulde relationer. 

Fire undertemaer 

Derfor har workshoppen fire undertemaer, som identificerer nutidige strømninger, og hvor det dermed bliver muligt at sætte et stærkt midtjysk aftryk på udviklingen. De fire undertemaer er: 

Green skills in a global perspective

Green Deal er Europa-Kommissionens nye strategi til at sikre en bæredygtig vækst, der er afskåret fra vores ressourceforbrug. Grønne og bæredygtige kompetencer er ligeledes defineret i Erasmus+ programmet som en vigtig, horisontal prioritet. Vi leder derfor efter projektidéer, der vil udvikle og udforske grønne og bæredygtige kompetencer, og som vil bidrage til at øge hele Europas bevidsthed om, hvor vigtigt det er at passe på vores klima og miljø, og hvordan dette kan gøres. 

Digital skills in a global world

Den digitale transformation er en af nøgleudfordringerne identificeret af Europa-Kommissionen, og uddannelse og læring udgør en vigtig rolle i at sikre, at alle er inkluderet i transformationen. En særlig prioritet under Erasmus+ gør det muligt at ansøge om støtte til at udvikle nye, didaktiske tilgange og undervisningsmaterialer, ligesom prioriteten understøtter vidensudveksling om digitale metoder, implementering og meget, meget mere.

Intercultural competences

I hjertet af globalisering er de interkulturelle kompetencer – bl.a. det at kende til andre kulturer, sprog og historie, at interagere med andre mennesker, der ikke ligner en at selv, og udvise forståelse og vilje. Erasmus+ støtter projekter, der bygger bro mellem folk og lande, og programmet giver støtte til, at skoler og organisationer kan søge inspiration og skabe relationer i andre lande. 

Global competences as a lifelong learning process

Hvordan opbygger man et arbejdsliv, der tager højde for livslang udvikling, og som fortsat udfordrer og lærer mennesket nye ting gennem mødet med nye menneskerHvordan designer man læringsplaner til lærende i forskellige aldersgrupper, og hvordan kvalificeres de planer? Erasmus+ støtter projekter, der sigter mod at udvikle og kvalificere nye læringsplaner.   

To udbytterige dage i Bruxelles

Projektudviklingsworkshoppen finder sted over to dage i Bruxelles og er en mulighed for at møde dine kommende partnere til projektet.  

Hvem kan deltage? 

For at deltage i workshoppen skal du kunne svare ja til følgende spørgsmål: 

  • Har du en klar projektidé, og kan din organisation afsætte en medarbejder med den tid og de ressourcer, som det kræver at være projektleder for et internationalt Erasmus+-projekt? 
  • Er din projektidé relateret til nye uddannelsesmetoder? 
  • Er du klar til at lede en rundbordsdebat med interesserede, europæiske partnere? 

Hvis svaret på alle tre spørgsmål er “ja”, så send din projektidé til workshoppen inden den 24. august.

Både forslag inden for videregående uddannelse, grunduddannelse, erhvervsuddannelse, efteruddannelse, unge og sport er velkomne. Du får svar på, om din projektidé er blevet udvalgt til at deltage i projektudviklingsworkshoppen i slutningen af august eller starten af september.

Herefter udsender vi – i tæt samarbejde med dig – et ’call for partners’, hvor alle interesserede kan tilmelde sig. Derefter får du chancen for at udvælge de mest kvalificerede partnere til dit projekt, og det er så disse partnere, som du møder i Bruxelles til vinter. 

Du er selvfølgelig meget velkommen til at kontakte vores uddannelseskonsulent for høre nærmere og sparre om potentielle idéer. 

Tilmelding

Du kan tilmelde dig via linket her.

Læs om tidligere deltageres erfaringer 

Hvis du vil vide, hvordan tidligere deltagere på workshoppen har oplevet at være med, så læs med på linket her.

Hvad er Erasmus+?

Erasmus+ er EU’s program for uddannelse og læring, og det støtter innovative projektidéer, der involverer minimum tre lande. Man kan ansøge om et projekttilskud, der dækker op til ca. 75 % af det samlede projektbudget. Inkluderet heri er – udover tilskud til projektadministration – tilskud til rejser og ophold, formidling af projektet og støtte til at udvikle akademiske outputs. 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA