God historie

Grøn glæde i Horsens: Kick-off på Circular Economy Beyond Waste

30. marts 2022

I tirsdags lagde Hotel Opus i Horsens lokaler til lidt af en grøn festdag: Der var nemlig kickoff på EU-projektet Circular Economy Beyond Waste (CE Beyond Waste), som med 75 mio. kr. fra EU vil gå forrest og inddrage alle i den grønne omstilling. Region Midtjylland er lead for det imponerende projekt, og der er hele 18 midtjyske kommuner, affalds- og forsyningsselskaber blandt de i alt 39 partnere, som i tirsdags mødte hinanden for første gang i konsortiet.

CDEU’s Birgitte Karnøe Frederiksen (t.v.) og Maria Helene Louwrier til kick-off i Horsens

Det var en storsmilende leder af vores grønne team, Birgitte Karnøe Frederiksen, og hendes grønne kollega, Maria Helene Louwrier, der i tirsdags stillede op til foto ved kick-off for CE Beyond Waste.

Det var simpelthen så fantastisk at opleve alt det, vi har arbejdet for i så lang tid, gå op i en højere enhed. Der var en fantastisk god stemning til kick-off, og det var bare så opløftende at mærke den store glæde over, at vi endelig kunne mødes fysisk og sammen sætte projektet i gang – Birgitte Karnøe Frederiksen, CDEU

Dagen markerede nemlig ikke bare startskuddet til et fantastisk samarbejde om virkelig at løfte den grønne omstilling – den var også lidt af en milepæl for vores grønne team på CDEU, idet vi har været dybt involveret i ansøgningsarbejdet for projektet gennem flere år:

  • Det var simpelthen så fantastisk at opleve alt det, vi har arbejdet for i så lang tid, gå op i en højere enhed. Der var en fantastisk god stemning til kick-off, og det var bare så opløftende at mærke den store glæde over, at vi endelig kunne mødes fysisk og sammen sætte projektet i gang, fortæller Birgitte Karnøe Frederiksen.

Affald bliver skabt i alle dele af vores samfund: På fabrikken, på byggepladsen, ved køkkenvasken og på hospitalet. Derfor skal vi også sætte bredt ind og have alle værktøjer i gang. Vi har brug for jeres svar og jeres løsninger – Miljøminister Lea Wermelin (S)

Miljøministeren: ’Vi har brug for jeres svar og jeres løsninger’

Dagen i Horsens bød på indlæg fra flere prominente talere, herunder miljøminister Lea Wermelin (S). Over en videoforbindelse lagde hun vægt på, hvor stor en betydning det har, at CE Beyond Waste over de kommende år vil søge at finde de gode, grønne løsninger i samarbejde:

– Affald bliver skabt i alle dele af vores samfund: På fabrikken, på byggepladsen, ved køkkenvasken og på hospitalet. Derfor skal vi også sætte bredt ind og have alle værktøjer i gang. Vi har brug for jeres svar og jeres løsninger. Lige nu bruger vi alt for mange af klodens ressourcer. Vi er nogle af dem i Europa, der smider allermest ud og samtidig sender det meste af vores affald op i røg. Derfor er omstillingen til cirkulær økonomi også en af mine absolutte mærkesager som minister, fortalte Lea Wermelin.

På CDEU er vi meget stolte over at være med som partner i det her projekt, og vi ser frem til samarbejdet over de næste otte år – Birgitte Karnøe Frederiksen, CDEU

Sydede af samarbejdslyst

Foruden flere gode oplæg sydede dagens program af samarbejdslyst på kryds og tværs, da de mange deltagere blandt andet blev bedt om at tegne deres forskellige delprojekter for hinanden. Det kom der flere gode snakke og kreative løsninger ud af, ligesom det gav de mange partnere en fin introduktion til hinanden.

Stolte af at være med som partner

På CDEU er vi meget stolte over at være med som partner i det her projekt, og vi ser frem til samarbejdet over de næste otte år, lyder det fra – stadig storsmilende – Birgitte Karnøe Frederiksen.

Liste over midtjyske partnere

De 18 midtjyske partnere i CE Beyond Waste er:

Region Midtjylland (lead), Aarhus Kommune, AffaldVarme Aarhus, AFLD I/S (Herning), CDEU, Favrskov Affald, Holstebro Kommune, Horsens Kommune, Nomi4s (Holstebro), Plastix (Lemvig), Quantafuel, Randers Kommune, Renosyd (Skanderborg), Samsø Kommune, Silkeborg Genbrug og Affald, Silkeborg Kommune, Skive Kommune og Viborg Kommune.

Bliv klogere på projektet

Læs nærmere om CE Beyond Waste og om, hvordan projektet skal agere fyrtårn for cirkulær økonomi, i vores artikel lige her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Birgitte Karnøe Frederiksen
Souschef og EU-chefkonsulent
Grøn omstilling
Maria Helene Louwrier
EU-konsulent og Office Manager
Grøn omstilling og administration
Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling