Arrangementer

Kom med til European Week of Regions and Cities til oktober

21. august 2019

Fra den 7. til den 10. oktober er der alle mulige gode grunde til at være i Bruxelles, hvor der forventes omkring 6000 europæiske deltagere til den sjette udgave af European Week of Regions and Cities (EWRC). I år deltager også Aarhus2017 som en del af en workshop, der skal showcase, hvordan kultur kan bruges til at drive samfundsinnovation og vækst på den lange bane.

EWRC er en årlig fire-dages begivenhed, hvor byer og regioner viser deres evner til både at skabe vækst og beskæftigelse samt til at gennemføre EU’s samhørighedspolitik, ligesom der også sættes fokus på betydningen af ​​det lokale og regionale niveau, når det kommer til at føre en god, europæisk politik.

Flere end 300 forskellige sessioner

Årets EWRC har overskriften “Regioner og byer: Søjler i EU’s fremtid”, og det omfattende, fire dage lange event tilbyder mere end 300 forskellige sessioner inklusive workshops, ’participatory labs’, foredrag, Q&A’s, udstillinger og smagsprøver fra forskellige regioner og og byer. Alt sammen afholdt på forskellige centrale adresser i Bruxelles.

Aarhus2017-workshop skal showcase kultur som driver af vækst

Åbningssessionen vil være mandag den 7. oktober 2019 i Europa-Parlamentet, og den 8. oktober fra 12.30 til 13.30 deltager Aarhus2017 sammen med en række andre tidligere og kommende kulturhovedstæder i en workshop, der skal showcase, hvordan kultur kan bruges til at drive samfundsinnovation og vækst på den lange bane.

Kulturhovedstæder fremmer mangfoldighed og udvikling

Siden opstarten i 1985 har over 60 forskellige europæiske byer og regioner været europæisk kulturhovedstad (også kaldet ECoCs), og det er et af de mest succesrige programmer i EU, idet det at være udnævnt til europæisk kulturhovedstad bidrager til at fremme såvel kulturel mangfoldighed i Europa som til at udvikle byer og regioner på længere sigt.

Erfaringer fra Danmark, Holland, Italien og Irland

Denne session på EWRC, som har navnet “Regional udvikling og kultur”, vil undersøge, hvordan man ved at anvende mulighederne forbundet med ECoC-modellen kan bruge kultur som et værktøj til at drive langsigtet samfundsinnovation og vækst – og hvordan praktikere og politikere kan arbejde med at kortlægge dette. Følgende fire byer/regioner vil på workshoppen diskutere deres erfaringer med at forberede og afvikle europæiske kulturhovedstæder i forskellige sammenhænge over fire år:

Aarhus 2017 (DK), Leeuwarden 2018 (NL), Matera 2019 (IT) og Galway 2020 (IE).

Eksperter fra disse byer/regioner vil udforske det betydelige lokale udviklingspotentiale for kulturelle metodologier med hensyn til forholdet mellem bycentret og det bredere bagland i forbindelse med ECoC-programmet og dets arv.

Mødet introduceres af Mairead McGuinness, næstformand for Europa-Parlamentet.

Yderligere info

Du kan se hele programmet og læse nærmere om de enkelte sessions på linket her.

Tilmelding senest 27. september

For at deltage i sessioner ved EWRC er det nødvendigt at have et EU-login. Dette kan oprettes på linket her. Dernæst kan du registrere dig til de enkelte sessioner under EWRC på linket her, og det skal du gøre senest den 27. september 2019.

LÆS OGSÅ: Succeshistorie fra sidste års EWRC

Aarhus Frivillighovedstad havde sidste år en workshop med på EWRC – læs om deres erfaringer i artiklen her.