Fundingmulighed

KulturBooster gav Lisbeths ansøgning luft under vingerne – skal du følge i hendes fodspor?

29. februar 2024

En værdsat sparringspartner i EU-projektansøgningen og 25.000 kr. til at besøge en europæisk projektpartner. Det er, hvad Europæisk KulturBoosters ansøgningsforløb har givet Kulturring Østjylland, som består af Favrskov, Hedensted, Norddjurs, Odder, Samsø, Skanderborg og Syddjurs kommuner. Her kan du læse om projektleder for Kulturring Østjylland, Lisbeth Ivanhoes, erfaringer og blive klogere på, om du som kulturaktør bør lægge billet ind på det ansøgningsforløb, som tilbydes i år, og som kan hjælpe dig godt i mål med dit EU-kulturprojekt.

Lisbeth Ivanhoe (på skærmen) og CDEU’s Emma Meyer har både mødtes fysisk og samarbejdet virtuelt gennem det ansøgningsskrivende forløb.

Europæisk Kulturbooster er for midtjyske kulturinstitutioner, -organisationer eller andre, der arbejder med kultur i Region Midtjylland, og som ønsker at afsøge muligheder for europæiske netværk, samarbejder og EU-midler, men som endnu ikke har stor erfaring med det. Indsatsen er finansieret af Europæisk Kulturregion under Region Midtjylland, og det er CDEU, der står for at rådgive i de forløb, som KulturBooster tilbyder.

Bliv en del af et ansøgningsforløb

Netop nu er der åbent for at søge om at komme med i et ansøgningsforløb under Europæisk Kulturbooster. Det tilbydes til en eller to kulturaktører om året og er for dem, der ønsker hjælp til at komme i mål med en specifik EU-ansøgning. Forløbet kan indeholde rådgivning, partnersøgningshjælp, rejsemidler og efterfølgende hjælp til at strukturere ansøgningen samt støtte i ansøgningsskrivningen.

Jeg har sat stor pris på at have en tæt sparringspartner i forløbet – Lisbeth Ivanhoe, Kulturring Østjylland

Forløb gav håndholdt hjælp til Kulturring Østjyllands ansøgning

Et sådant forløb er netop, hvad Lisbeth Ivanhoe fra Kulturring Østjylland har været igennem over de seneste fem måneder, hvor CDEU’s konsulent Emma Meyer gav håndholdt hjælp gennem ansøgningsprocessen for Kulturring Østjyllands Creative Europe-projekt:

– Jeg har sat stor pris på at have en tæt sparringspartner i forløbet. En, der har hjulpet med helt konkrete og praktiske ting i forhold til selve ansøgningssystemet, som har fungeret som sparringspartner før et partnerbesøg, og som har kunnet være med på sidelinjen i skriveprocessen – og levere en konkret og håndholdt indsats, forklarer Lisbeth Ivanhoe, inden hun tilføjer:

– Det bedste ved forløbet har været de tidspunkter, hvor Emma har skrevet på konkrete tekststykker i ansøgningen. Jeg har mange gange stirret mig blind på teksten, så det var en kærkommen hjælp med et anden vinkel.

Emma Meyer er en af CDEU’s konsulenter, der er tilknyttet som rådgiver ved Europæisk Kulturbooster, og hun uddyber, at det især har været tekststykker, hvor EU-policies skulle inkluderes, som hun har hjulpet med.

– Det bedste ved forløbet har været de tidspunkter, hvor Emma har skrevet på konkrete tekststykker i ansøgningen. Jeg har mange gange stirret mig blind på teksten, så det var en kærkommen hjælp med et anden vinkel – Lisbeth Ivanhoe, Kulturring Østjylland

Der medfølger 25.000 kr. til at afsøge muligheder i Europa

I Europæisk KulturBooster laver en af CDEU’s konsulenter i samarbejde med den enkelte kulturaktør en plan for, hvordan målet og de europæiske ambitioner bedst nås. Midtvejs i forløbet får kulturaktøren desuden tildelt 25.000 kr. til at afsøge muligheder i Europa eller til at invitere europæiske partnere til Midtjylland, hvilket Lisbeth Ivanhoe har sat pris på:

– De 25.000 kr. har været en stor hjælp i processen. Pengene er blevet brugt på at besøge vores franske projektpartner, se deres venues samt, vigtigst af alt, se hinanden i øjnene, fortæller hun.

De 25.000 kr. har været en stor hjælp i processen. Pengene er blevet brugt på at besøge vores franske projektpartner, se deres venues samt, vigtigst af alt, se hinanden i øjnene – Lisbeth Ivanhoe, Kulturring Østjylland

Vigtigheden af at komme tidligt i gang

Lyder det ansøgningsskrivende forløb som noget, som jeres kulturinstitution kunne se sig selv i, så skal I være opmærksomme på, at det er vigtigt at starte i god tid:

– Europæisk Kulturbooster har nu kørt i syv måneder, og en af erfaringerne, som vi har draget, er, at der skal startes op i meget god tid for at give alle parter så god en proces som muligt frem mod den færdige ansøgning. Derfor vil vi gerne opfordre interesserede til at tage fat i os snarest muligt – også selvom det tyder på, at deadlines til de større EU-kulturprogrammer som Erasmus+ og Creative Europe først ligger i starten af næste år, lyder det fra Emma Meyer.

Interesseret?

Deadline for at komme i betragtning til ansøgningsforløbet er den 1. april 2024.

I kan læse meget mere om ansøgningsforløbet og om, hvordan I kan blive en del af det, på vores dedikerede side for Europæisk KulturBooster. Siden finder du på linket her.

Skulle du have spørgsmål til Europæisk Kulturbooster, så må du endelig tage fat i en af vores konsulenter herunder.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Emma Meyer
EU-konsulent
Kultur, sundhed og uddannelse
Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur
Caroline Serafina Muscato
EU-konsulent
Kultur og uddannelse