Gode historier

Region Midtjylland giver 2 millioner kr. i støtte til Genvej til Europa

9. maj 2018

CDEU’s kulturkonsulenter, Julie Sand Jørgensen (t.v.) og Lone Leth Larsen (t.h.).

Smilene er forståeligt nok store hos CDEU’s kulturkonsulenter, Julie Sand Jørgensen (t.v.) og Lone Leth Larsen. Region Midtjylland har nemlig bevilliget 2 millioner kroner i støtte til en forlængelse af kulturforløbet Genvej til Europa (GtE) frem til 2020.

Forlængelsen betyder blandt andet, at der kan arbejdes målrettet frem mod at sikre arven efter kulturhovedstadsåret, Aarhus 2017, hvilket skal gøres i regi af den Europæiske Kulturregion. Samtidig sikres det, at GtE fortsat kan yde højkvalificeret hjælp til midtjyske kulturinstitutioner, der vil arbejde internationalt.

’Det kunne ikke være bedre’

– Jamen, det kunne bare ikke være bedre, siger CDEU’s kulturkonsulent gennem en årrække, Lone Leth Larsen, om bevillingen, og hun fortsætter:

– Denne her bevilling er så positiv, for den viser, at vores region også fremadrettet vil prioritere kulturen, så vi blandt andet kan føre arven videre efter Aarhus2017, og så betyder pengene samtidig, at vi kan tænke meget mere langsigtet på det kulturelle område. Det gør os i stand til at bringe endnu flere midtjyske kulturinstitutioner i spil, når det gælder europæiske projekter og det at hente ny viden hjem, og det er bare så positivt, at vi får mulighed for at fortsætte det arbejde, slutter en glædestrålende Lone Leth Larsen.

Genvej til Europa og Europæisk Kulturregion

Genvej til Europa (GtE) er CDEU’s skræddersyede forløb for midtjyske kulturinstitutioner, og det er en indsats i forhold til Europæisk Kulturregion – et samarbejde, der er opstået i kølvandet på Aarhus 2017 mellem Region Midtjylland og de 19 midtjyske kommuner. GtE ser det som sin opgave at kompetenceudvikle kulturaktører inden for det europæiske samarbejde ved at rådgive om udvikling af projekter og netværk. Desuden skaber GtE synlighed internationalt for midtjyske kulturaktører og kommuner.

CDEU er koordinator for indsatsen, som finansieres af Region Midtjylland. Siden 2014 har Genvej til Europa opnået 6,1 mio. kr. i europæiske og nordiske tilskud til midtjyske kulturprojekter, og Genvej til Europa varetages af de to, som du ser på billedet herover, nemlig Julie Sand Jørgensen i Bruxelles og Lone Leth Larsen i Region Midtjylland. De to konsulenter understøttes selvfølgelig af den øvrige EU-faglige ekspertviden på CDEU.

Læs mere

Du kan læse meget mere om Genvej til Europa her:
https://centraldenmark.eu/eu-for-dig/team-suk/genvej-til-europa/