Aktuelt

Se inspirationsoplæg: Hvordan arbejder andre organisationer med ligestilling?

17. november 2021

Er I nysgerrige på, hvordan man i andre danske, offentlige organisationer arbejder med ligestillingsdagsordenen? Eller vil I vide mere om Kommissionens krav i forbindelse med at lave ligestillingsplaner? Så se disse to inspirationsoplæg, hvor bl.a. Region Midtjyllands erfaringer bliver præsenteret.

Jakob Just Madsen holder sit inspirationsoplæg

Tilbage i oktober måned holdt Jakob Just Madsen fra DANRO (Danish EU Research Liaison Office) og Anders Kristensen, der er mangfoldighedskonsulent ved Region Midtjylland, oplæg om forskellige aspekter af arbejdet med ligestilling.

Kommissionens krav og en organisations erfaringer

Jakob Just Madsen fokuserede på Kommissionens krav i forbindelse med at lave ligestillingsplaner, mens Anders Kristensen fortalte om, hvad man som organisation får ud af at arbejde med ligestilling.

Se inspirationsoplæggene her

Begge oplæg kan ses på linket her. 
Ønsker du at gå direkte til Anders Kristensens oplæg, så starter det 20 minutter inde i optagelsen.

Oplæg er en hjælp til arbejdet med ligestillingsplaner

Oplæggene skal ses som en god inspiration til, når man som offentlig organisation skal i gang med arbejdet med at lave en ligestillingsplan. Sådan en plan bliver nemlig fra 1. januar 2022 et krav for alle de offentlige organisationer, der ønsker at arbejde med EU’s store rammeprogram for forskning og innovation, Horizon Europe.

Guide gør jeres arbejde med ligestillingsplan lettere

Vi har på CDEU været involveret i at udarbejde en guide til at lette jeres organisations arbejde med at lave en ligestillingsplan. Guiden er, ligesom oplæggene ovenfor, blevet til i tæt samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet, Kommunernes Landsforening, DANRO (Danish EU Research Liaison Office) de forskellige kontorer i Dacob (sammenslutningen af danske, regionale EU-kontorer i Bruxelles) samt udvalgte kommuner.

Tilgå guiden her

Du kan både læse nærmere om baggrunden for det nye krav om ligestillingsplaner og tilgå guiden på linket her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet