God historie

Vellykket AAL Forum 2019 i Aarhus – og flot pris til Region Midtjylland

2. oktober 2019

Det var et særdeles vellykket AAL Forum, der i sidste uge trak 750 internationale gæster til Aarhus for at diskutere fremtidige, digitale løsninger til den aldrende befolkning. Aarhus Kommune var vært for den store konference, der også bød på en fornem pris til Aarhus og Region Midtjylland for det stærke, regionale samarbejde med sund og aktiv aldring. CDEU har medvirket til at få AAL Forum til Aarhus, ligesom vi har understøttet ansøgningen, der resulterede i den flotte pris til regionen.

CDEU deltog også i AAL Forum på en stand, som vi delte med Innovationsfonden og Hospitalsenheden Vest.

Flere hundrede personer fra forskningsverdenen, erhvervsliv, kommuner og regioner over hele Europa var fra den 23. til den 25. september 2019 samlet i Aarhus til AAL Forum 2019. AAL står for Active and Assisted Living, og konferencen satte spot på, hvorledes ældre kan hjælpes til at få en god og aktiv alderdom ved hjælp af nye, digitale hjælpemidler.

32 workshops og 65 stande

Om aftenen  den 23. september åbnede bl.a. Aarhus lungekor Rådhussalen med en flot sensommersang, og efterfølgende holdt professor Julie Arts en inspirerende tale om, hvordan økosystemer og brede partnerskaber bliver afgørende for at løse fremtidens udfordringer i sundheds- og ældresektoren.

Konferencen bød bl.a. på 32 forskellige workshops, sociale events, paneldebatter, netværksmøder med gæster fra hele Europa og en stor udstilling med velfærdsteknologi på i alt 65 stande. CDEU delte her en stand med Innovationsfonden og Hospitalsenheden Vest.

Fornem pris til Region Midtjylland og Aarhus

AAL Forum slog for første gang konferencen sammen med Europa-Kommissionens initiativ European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing (EIP on AHA).
Priserne samt titlen som European Reference Site uddeles hvert fjerde år til europæiske regioner, der i særlig grad har udmærket sig i form af velfungerende politikker og innovation på området for aktiv og sund aldring.

Med Aarhus som værtsby var det i år oplagt for første gang at søge Reference Site-udnævnelsen, og på opfordring fra CDEU har Region Midtjylland og Aarhus Kommune i fællesskab skrevet ansøgningen. Det lykkedes med bravour: Region Midtjylland fik således tildelt 4 ud af 4 mulige stjerner for sit arbejde med at lave sundhedsinnovation i partnerskaber.

Læs mere her

Læs den uddybende artikel om de fire stjerner til Region Midtjylland på linket her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Signe Waltoft Madsen
EU-specialkonsulent
Grøn omstilling