Arrangementer

Webinar for kommuner: Se mulighederne i Creative Europe

27. januar 2022

For kommunerne ligger der virkelig mange gode muligheder og venter i EU-programmet Creative Europe. Programmets største pulje er lige ved at åbne for ansøgninger, og herunder fortæller vi mere om, hvorfor programmet er relevant for netop jeres kommune, ligesom vi inviterer alle midtjyske kommuner til webinar den 8. februar i samarbejde med Creative Europe Desk Denmark.

At tale om at arbejde europæisk på kulturområdet kan lyde som en stor mundfuld. Men det behøver det slet ikke at være, forklarer CDEU’s kulturkonsulent, Louise Godt:

Man kan selvfølgelig tage den klassiske vej og selv kaste sig ud i et EU-projekt, men mindre kan også sagtens gøre det. Kommunerne kan f.eks. hjælpe med at formidle de europæiske muligheder til de lokale kulturaktører. – Louise Godt, CDEU

  • Creative Europe-programmet tilbyder kommunerne støtte til at arbejde europæisk på flere forskellige niveauer: Man kan selvfølgelig tage den klassiske vej og selv kaste sig ud i et EU-projekt, men mindre kan også sagtens gøre det. Kommunerne kan f.eks. hjælpe med at formidle de europæiske muligheder til de lokale kulturaktører. De kan også tilbyde kulturinstitutionerne hjælp til nogle af de administrative aspekter af det at arbejde europæisk, eller de kan hjælpe med at sprede de gode erfaringer, hvis en af kommunens kulturinstitutioner har indgået i et europæisk projekt.

Afsæt 45 minutter til at blive klogere

Det er netop for at se nærmere på de forskellige aspekter af det europæiske arbejde, at CDEU’s kulturteam i samarbejde med Creative Europe Desk Denmark under Slots- og Kulturstyrelsen inviterer til 45 minutters webinar den 8. februar fra 14.00 – 14.45.

  • Webinaret afholdes særligt for midtjyske kommuner, der gerne vil vide mere om mulighederne i Creative Europe-programmet. Derfor tager vi også afsæt i jeres kommunale virkelighed, når vi mødes digitalt den 8. februar for at tale om emner som læring, samarbejde og understøttelse af jeres egne kulturaktører, forklarer Louise Godt.

Hvad kan I forvente at få med jer?

Webinaret vil give jer:

  • En introduktion til, hvem der kan hjælpe jer hos hhv. Creative Europe Desk DK / CDEU’s kulturteam (Genvej til Europa)
  • En præsentation af mulighederne for kommunerne i Creative Europe-programmet
  • God tips til, hvordan I kommer i gang
  • Mulighed for at få svar på jeres egne spørgsmål til programmet.

Vi tager afsæt i jeres kommunale virkelighed, når vi mødes digitalt den 8. februar for at tale om emner som læring, samarbejde og understøttelse af jeres egne kulturaktører. – Louise Godt, CDEU

Tilmelding

I kan tilmelde jer webinaret på linket her. Sidste frist for tilmelding er mandag d. 7. februar kl. 10:00.

Særligt om Creative Europe-samarbejdsprojekter

Det er den største pulje under Creative Europes kulturdelprogram, der åbner den 1. februar 2022, og som har deadline den 31. marts 2022. Puljen tilbyder støtte til samarbejdsprojekter, som kan søges til mange forskellige slags kulturprojekter inden for forskellige kulturelle sektorer.

En mere enkel ansøgningsproces og en højere grad af finansiering

I sammenligning med det tidligere Creative Europe-program, så er det nye program blevet meget mere enkelt at søge. Folkene bag programmet har virkelig lyttet til den feedback, som det tidligere program fik, og det har gjort det nye program lettere at gå til og at administrere, fortæller Louise Godt. Hun fortæller videre, at det nye Creative Europe-program også dækker helt op til 80% af de samlede udgifter til et EU-projekt. Det er en mærkbar forhøjelse, og det gør, at man skal have væsentligt færre penge op af lommen, hvis man vil indgå i et Creative Europe-projekt.

Yderligere info

Vil du vide mere, kan du læse det uddybende info-materiale fra Creative Europe Desk Denmark på linket her. 

Spørgsmål?

Sidder du med spørgsmål til Creative Europe-programmet eller specifikt til webinaret den 8. februar, så tøv ikke med at tage fat i enten Louise eller Julie fra vores kulturteam – du finder deres kontaktinfo herunder.

 

 

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Louise Godt
EU-rådgiver
Kultur