Arrangementer

Webinar: Lær om, hvordan EU arbejder med undervisning i bæredygtig udvikling

8. januar 2024

Hvis du er nysgerrig på, hvordan EU arbejder med undervisning i bæredygtig udvikling, så deltag i det webinar, som VIA University College afholder den 23. januar fra 14.00-15.00. Webinaret afholdes i forbindelse med Erasmus+ projektet TEACH4SD (Teach for Sustainable Development), som VIA leder, og som frem til 2027 skal udvikle og understøtte uddannelse i bæredygtig udvikling på tværs af Europas lande.


Webinaret er åbent for alle, og på programmet er Vera Leuner, Policy Officer i Europa Kommissionens General-Direktorat for Beskæftigelse, som vil dele Kommissionens tilgang til undervisning i bæredygtig udvikling.

Den første af årets fire ESD Talks

Webinaret er det første af ESD-projektets fire årlige webinarer, også kaldet ESD Talks. ESD står for Education for Sustainable Development, og denne første ESD Talk har titlen ”European Progress on Integrating Sustainable Development in Education”.

Nærmere om TEACH4SD-projektet

TEACH4SD-projektet handler om at videreuddanne undervisere samt om at udvikle nye læringsmaterialer for at understøtte uddannelse i bæredygtig udvikling i Europa. Projektet – som er en del af Europa-Kommissionens Erasmus+ initiativ ’Centres of Vocational Excellence’ – samler partnere fra Danmark, Spanien, Belgien, Holland og Rumænien. CDEU har også en mindre rolle i projektet i forhold til at udbrede kendskabet til TEACH4SD, så den læring, projektet byder på, kan komme alle i Europa til gode.

Blandt projektets vigtigste mål er at få etableret et korps af undervisere og uddannelsesinstitutioner inden for uddannelse i bæredygtig udvikling for derved at levere ambassadører, som kan skabe forandringer blandt studerende, elever og skoler i Europa.

Praktisk info om webinaret

Dato: Tirsdag den 23. januar 2024 fra 14.00 – 15.00.

Format: Online.

Tilmelding og yderligere info

Du kan læse nærmere om webinaret og tilmelde dig på linket her.

Tilmelding er gratis. Webinaret er åbent for alle og vil være på engelsk.

Program

14.00 – 14.15
Velkommen & introduktion af TEACH4SD v./ Jeppe K. Christensen, Forskningsleder af Forskningscenter for innovation og entreprenørskab, VIA University College

14.15 – 14.35
Præsentation af EU’s udvikling og strategi inden for fremtidens grønne kompetencer v./ Vera Leuner, Policy Officer, Vocational Education and Training Unit, DG EMPL

14.35 – 14.55
Q&A v./ ordstyrer Jeppe K. Christensen

14.55 – 15.00
Opsamling v./ Jeppe K. Christensen.

Vil du vide mere om TEACH4SD?

Er du nysgerrig på projektet, kan du læse mere i vores artikel her.

TEACH4SD planlægger også at begynde at udsende kvartalsvise nyhedsbreve, der giver indsigt i udviklingen af projektet. Er du interesseret i at modtage disse nyhedsbreve, når de kommer, så kan du for nu følge projektet på LinkedIn her, hvor der også vil komme nyt, så snart det er muligt at skrive sig op til at modtage nyhedsbrevet.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA
William Dahlmann Frandsen
Praktikant
Forskning