Forskning og Uddannelse

VIA University College

CDEU har i mange år haft et tæt samarbejde med VIA University College, som i 2018 blev formaliseret i en strategisk samarbejdsaftale, og i 2020 indtrådte VIA som en del af ejerkredsen bag kontoret.

VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesudbydere, og da det desuden er en professionshøjskole, der bedriver forskning i tæt samarbejde med offentlige og private aktører, arbejder vi i på CDEU i Bruxelles for at sikre, at VIA er en kendt og attraktiv samarbejdspartner til forsknings-, innovations- og uddannelsesprojekter.

Vores fælles arbejde udspringer af VIA’s ambitioner om at sætte aftryk på verden, og CDEU arbejder aktivt med at sikre og øge VIA’s hjemtag af EU’s konkurrenceudsatte midler.

Projektudvikling

CDEU følger VIA’s forskningsmiljøer tæt og er med til at identificere konkrete projekt- og programmuligheder, til at udvikle europæiske konsortier og til at skrive europæiske projektansøgninger. Gennem årene har vi været involveret i flere ansøgninger til EU-programmerne LIFE, Erasmus+, Interreg og Horizon Europe.

Vidensdeling og netværk

CDEU deltager i en lang række formelle og uformelle netværk i Bruxelles og bruger disse netværk aktivt i vores arbejde for VIA ved at bruge dem til at indhente viden, sikre indflydelse og udvikle projekter. Vi hjælper desuden VIA med at identificere nøglepersoner i EU-institutionerne og er forudsætningsskabende for VIA’s dialog med disse på delegationsture, der understøtter VIA i at skabe synlighed omkring sine styrkepositioner.

Modtag vores månedlige nyhedsbrev – kun for personer ved VIA

Vi udsender hver måned et nyhedsbrev, der sætter fokus på trends, aktiviteter og processer indenfor temaerne forskning, innovation og uddannelse på europæisk plan, ligesom nyhedsbrevet også inkluderer en eventskalender.

Arbejder du på VIA og har du lyst til at modtage nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til Elena Nielsen på ea@centraldenmark.eu

Lån et mødelokale eller en arbejdsplads

Er du i Bruxelles i forbindelse med en konference eller et møde? Så har du mulighed for at låne en arbejdsplads eller mødelokaler til dit besøg uden ekstra beregning, såfremt du er ansat ved VIA. Kontakt gerne ea@centraldenmark.eu for mere information.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Elena Nielsen
EU-specialkonsulent
Uddannelse og VIA
Lina Christensen
EU-specialkonsulent
Forskning, uddannelse og Aarhus Universitet