Praktikant ved CDEU

Hvem er i praktik nu?

Her kan du blive lidt klogere på, hvem der er i praktik på CDEU lige nu, hvorfor de har valgt CDEU som praktiksted, og hvad de ser frem til at arbejde med under deres ophold.

Nishani Amarasingam

Mit navn er Nishani, jeg er 24 år gammel og læser en kandidat i international relations på Aalborg Universitet. Det næste halve år skal jeg være en del af det grønne team hos CDEU. Læs mere

Jeg har valgt at ansøge som praktikant hos CDEU for at både få muligheden at kunne udfordre mig selv og derved også bringe mine faglige kompetencer på banen. Derudover har jeg også en stor interesse for EU og samarbejdet, der eksisterer med Danmark.  Da mit studie har en international baggrund, er jeg også meget interesseret i at opleve og få mere kulturel viden og derved også at lære nye personer at kende, og hvilken by vil være mere perfekt end Bruxelles som er hovedstad for EU?

Jeg ser derfor frem til at få mere direkte og personlig viden om EU som institution og om den rolle, som CDEU har i at tilvejebringe projekter og gøre store EU-projekter til virkelighed i Midtjylland, samt også at kunne bygge et netværk op – både her i Bruxelles og hjemme i Danmark.

Caroline Eskegaard Jensen

Mit navn er Caroline. Jeg er 24 år og læser til dagligt en kandidat i Folkesundhedsvidenskab på Aarhus Universitet. De næste fem måneder skal jeg være en del af sundhedsteamet hos CDEU. Læs mere

Jeg valgte at ansøge om en praktikplads hos CDEU for at få en fagligt spændende praktikoplevelse med fokus på sundhed og EU, samtidig med at jeg får muligheden for at prøve at bo og få en hverdag i Bruxelles. I forbindelse med mit studie i Folkesundhedsvidenskab har jeg ikke fået meget kendskab til hvordan EU påvirker sundhedsområdet, og jeg glæder mig derfor meget til at blive klogere på, hvordan Midtjylland samarbejder med EU og med andre lande inden for sundhedssektoren. Derudover glæder jeg mig til at blive klogere på, hvordan dette samarbejde påvirker sundhedssystemets udvikling i Midtjylland.

Til sidst ser jeg også meget frem til at opleve alt det, som Bruxelles har at tilbyde i forhold til kultur, mad og sociale arrangementer.

William Dahlmann Frandsen

Mit navn er William, jeg er 24 år gammel, og jeg læser på kandidatuddannelsen i Statskundskab på Aarhus Universitet. De næste måneder skal jeg være en del af forskningsteamet hos CDEU. Læs mere

I løbet af min uddannelse har jeg haft fag om EU’s institutioner og politikker, som har givet mig et overordnet kendskab til EU. Jeg ved dog ikke særligt meget om, hvordan lokalt orienterede aktører som CDEU spiller sammen med EU, og hvordan EU berører lokale områder i Europa som fx Midtjylland, og derfor valgte jeg at søge praktikstillingen hos CDEU. Jeg søgte specifikt mod forskningsteamet, fordi forskning og viden er en utrolig vigtig ressource at besidde på både et regionalt, nationalt og internationalt niveau.

Jeg ser frem til at blive klogere på især Horizon Europe, og hvilke muligheder det giver de midtjyske aktører. På et mere generelt niveau glæder jeg mig til at udvikle mine faglige kompetencer, som jeg kan bruge i mit videre arbejdsliv. Og så glæder jeg mig til at opleve Bruxelles internationale miljø og de fællesskaber, som byen byder på.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt en af vores medarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig.

Caroline Eskegaard Jensen
Praktikant
Sundhed
Nisrani Amarasingam
Praktikant
Grøn omstilling
William Dahlmann Frandsen
Praktikant
Forskning