Praktikant ved CDEU

Hvem er i praktik nu?

Her kan du blive lidt klogere på, hvem der er i praktik på CDEU lige nu, hvorfor de har valgt CDEU som praktiksted, og hvad de ser frem til at arbejde med under deres ophold.

Kirstine Abild

Mit navn er Kirstine, jeg er 26 år og studerer en kandidat i Statskundskab på Aarhus Universitet. De næste fem måneder skal jeg være en del af forskningsteamet hos CDEU som en afsluttende del af mit studie. Læs mere

Min interesse for EU opstod især under et udvekslingsophold i Barcelona som en del af Erasmus+ programmet, hvor jeg bl.a. mødte udvekslingsstuderende fra andre universiteter i Europa og derfor fik et mere personligt forhold til EU programmerne.

I forbindelse med mit studie i Statskundskab har jeg beskæftiget mig med de store, makropolitiske linjer i EU, men jeg har kun i begrænset omfang kendskab til, hvordan EU også berører de enkelte regioner. Derfor har jeg valgt at søge mod CDEU, der kan give mig et bedre indblik i, hvordan EU’s programmer kan bidrage til udvikling og innovation inden for forskning og uddannelse i Midtjylland.

Jeg ser frem til at blive klogere på bl.a. Horizon og Erasmus+ programmerne samt på hvilke muligheder Midtjylland har inden for disse programmer. Derudover glæder jeg mig til at udvikle mine faglige kompetencer, der kan være gavnlige i min senere færd på arbejdsmarkedet. Endelig håber jeg på at få et mere direkte og personligt kendskab til EU som institution samt til CDEU’s rolle heri og til at tage del i det internationale fællesskab, som Bruxelles tilbyder.

Kathrine Rothausen

Mit navn er Kathrine, jeg er 27 år og læser en kandidat i Folkesundhedsvidenskab på Aarhus Universitet, på 11. semester. I min praktik hos CDEU skal jeg sidde i sundhedsteamet. Læs mere

Jeg valgte at ansøge som praktikant hos CDEU for at udfordre mig selv både fagligt og personligt, dels for at udvide min kulturelle horisont og mærke, hvordan det er at leve og arbejde i udlandet, men i høj grad også for at blive klogere på EU-systemet og det samarbejde, der eksisterer mellem EU og Midtjylland. I løbet af min studietid har jeg ikke haft meget med EU at gøre, og dette til trods for at sundhedsområdet er en relativ stor og ikke mindst vigtig del af EU. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at blive klogere på særligt dette område.

Jeg glæder mig selvfølgelig også til at opleve alt det andet, som et praktikophold i Bruxelles åbner døre til, herunder kulturen, det belgiske køkken og ikke mindst det sociale fællesskab.

David Anthony Rogers

Mit navn er David. Jeg er 26 år og læser til dagligt en kandidat i Internationale Studier ved Aarhus Universitet. Ved CDEU skal jeg være en del af det grønne team. Læs mere

Grundet min interesse i internationale relationer synes jeg både, at hverdagen og arbejdet i Bruxelles er utroligt spændende. Jeg glæder mig især til at lære om, hvordan store abstrakte EU-projekter kan blive til virkelighed i Midtjylland. Netop CDEU´s rolle i tilvejebringelsen af projekter finder jeg virkelig interessant, hvilket er hovedårsagen til, at jeg valgte at tage i praktik ved CDEU.

Bruxelles har kun overrasket mig positivt. Det er en stemningsfuld by fyldt med gode kulturelle og smagfulde tilbud. F.eks. er jeg indtil videre gået forbi et hav af hyggelige øl og kaffebarer, som jeg ser frem til at besøge. Herudover ser jeg frem til at komme ud og se nogle af de omkringliggende belgiske og udenlandske byer.