Praktikant ved CDEU

Hvem er i praktik nu?

Her kan du blive lidt klogere på, hvem der er i praktik på CDEU lige nu, hvorfor de har valgt CDEU som praktiksted, og hvad de ser frem til at arbejde med under deres ophold.

Alexander Leander Knudsen

Mit navn er Alexander, og jeg er 25 år. Jeg læser til daglig en kandidat i politik og administration på Aalborg Universitet, og jeg skal på CDEU arbejde som en del af sundhedsteamet.
Læs mere

Det var især i mit bachelorprojekt, hvor jeg skrev om Next Generation EU, der fangede min interesse i forhold til EU. Next Generation EU er den her enorme europæiske genoprettelsespakke, der kom i kølvandet på corona, og der var virkelig mange diskussioner, da pakken skulle vedtages. Tyskland ville for eksempel pludselig gerne bruge penge, mens Danmark var et af de lande, der talte om kun at ville give lån. Det var virkelig interessant at følge det samspil og de diskussioner, så det vakte klart min interesse.

Samtidig vidste jeg fra besøg, at Bruxelles er en rigtig fed by, og jeg har tidligere lavet projekter inden for sundhedsområdet, så derfor valgte jeg at søge om en praktikplads hos CDEU.

Derhjemme dyrker jeg fridykning, og der skulle være en pool i Bruxelles, der er egnet til fridykning , så den håber jeg bestemt på at besøge. Ellers glæder jeg mig bare til at møde en masse nye mennesker, og så ser jeg frem til at hoppe på et tog og komme ud at opleve Amsterdam, Paris og London, der ligger rigtig tæt på.

Andreas Ibsen

Mit navn er Andreas, og jeg er 26 år. Jeg læser en kandidat i Politik og Økonomi og er egentlig færdiguddannet om fem måneder, men først glæder jeg mig til min praktik her på CDEU, hvor jeg skal arbejde som en del af uddannelsesteamet. Læs mere

I starten af min kandidat havde jeg et fag, der hed politics and economics of the EU, og det var medvirkende til, at jeg lige præcis søgte mod Bruxelles frem for f.eks. New York eller en anden storby.

I et tidligere studiejob har jeg arbejdet meget med de danske kommuner, og jeg synes, at spændingsfeltet mellem mindre danske aktører og EU er rigtig spændende. Jeg vil virkelig gerne arbejde med EU i en praksisnær kontekst, for EU fylder jo faktisk rigtig meget i kommunerne, og da jeg så fik en god reference fra en tidligere praktikant på CDEU, søgte jeg hertil.

Det er fedt for mig at komme til et kontor, der ikke er større, end at man kan byde ind med ens kvalifikationer for at understøtte kontorets indsats – er man hos en større arbejdsplads, er det min fornemmelse, at man nemt bare bliver et nummer i rækken.

Jeg ser især frem til at prøve at bo i et nyt land i en lidt længere periode, for det har jeg ikke prøvet før, og så bliver det jo selvfølgelig også rigtig fedt at møde en masse nye mennesker og at prøve nogle nye øl.

Jonas Harding Petersen

Mit navn er Jonas, jeg er 29 år og har en bachelor i International virksomhedskommunikation i engelsk og europæiske studier. Jeg læser pt. en kandidat på RUC i International Politics and Governance, og på CDEU skal jeg arbejde som en del af det grønne team. Læs mere

Jeg glæder mig til i praksis at blive klogere på, hvordan EU-samarbejdet bliver forvaltet. For det kan godt være lidt svært at forholde sig til at sidde hjemme på universitetet og blive undervist i EU-institutionernes gøren og laden – det er lettere at forholde sig til, når man er hernede.

Jeg ser frem til at få en større indsigt i det grønne område og til at lære af de erfarne medarbejdere på kontoret – og så glæder jeg mig også meget til at opleve det sociale fællesskab med de andre praktikanter og til at smage de belgiske øl.

Mikal Jensen

Mit navn er Mikal, og jeg er 26 år. Jeg læser en kandidat i Europastudier på Aarhus Universitet, og jeg skal arbejde som en del af forskningsteamet på CDEU. Læs mere

Jeg kendte faktisk ikke til regionernes indsats i EU, før jeg startede på min kandidat, men jeg fik et kendskab til det under mine studier, hvor jeg også har været studievejleder på AU Arts. Her kom jeg i kontakt med en tidligere praktikant på CDEU, som fortalte med stor begejstring om kontoret, og så valgte jeg selv at søge herned.

På mit studie bliver der kørt meget på den store klinge – det handler typisk om EU’s inner workings og giver meget et makroperspektiv, så i min praktik vil jeg gerne opleve, hvordan dynamikkerne egentlig er i det daglige arbejde helt nede på regionsniveau. Det glæder jeg mig til at blive klogere på.

I min dagligdag er jeg glad for volleyball, så jeg leder efter nogen at spille sammen med hernede, og så ser jeg også frem til at tage toget ud og se nogle af de mange krigsmonumenter i Belgien.