Praktikant ved CDEU

Hvordan søger jeg?

Hvert år byder vi to hold praktikanter velkommen på CDEU – et i efteråret og et i foråret.

Så snart vi har åbne opslag, vil de blive lagt på denne side, så du kan enten følge med her eller følge @centraldenmark på LinkedIn for at holde dig opdateret.

Hvad er CDEU for en størrelse?

Central Denmark EU Office (CDEU) er Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles. Vi arbejder for, at hele Midtjylland får størst mulig værdi ud af det europæiske samarbejde, og det gør vi på en række måder:

Vi hjælper kommunerne, regionen, private virksomheder, uddannelsesinstitutioner og en række andre aktører med bl.a. at søge EU-støtte, søsætte nye, brede samarbejder, påvirke de kommende EU-programmer og bane vej internationalt for nye projekter.

Vi har et uformelt arbejdsmiljø med højt til loftet, og det kunne være fantastisk, hvis du havde lyst til at være med.

Hvorfor bør du vælge at blive praktikant hos os?

Vi er et kontor med 15 dedikerede medarbejdere, og hos os vil du kunne bringe dine egne kompetencer i spil, opbygge et solidt netværk, lære at arbejde med europæiske projekter og få mulighed for at repræsentere CDEU på en række konferencer, ligesom du vil komme til at indgå i det daglige arbejde på kontoret. Der vil også være opgaver, som du skal være med til at løse i relation til de studieture i Bruxelles, som vi holder for vores midtjyske aktører, og som er en stor del af CDEU´s opgaveportefølje.

Vores forventninger til dig som praktikant er, at:

  • Du har mod på at løse opgaver inden for et eller flere af vores arbejdsfelter: Forskning, Uddannelse, Sundhed, Kultur og Grøn Omstilling. Skriv gerne, hvilket af disse områder, som interesserer dig mest.
  • Du har lyst til at blive udfordret fagligt, du har en god sproglig forståelse (flydende engelsk i skrift og tale), og du er i slutningen af din uddannelse.
  • Du har mod på at understøtte vores fagteams i deres arbejde, for eksempel ved at repræsentere vores kontor på konferencer, lave baggrundsanalyser af relevante EU- arbejdsprogrammer og kortlægge projektmuligheder for vores aktører.
  • Du trives med at koordinere, planlægge og forberede ifm. besøgsgrupper – eksempelvis ved at udarbejde biografier for centrale oplægsholdere samt lave infomateriale.
  • Du er med på at understøtte kontorets daglige drift, herunder skrive referater og hjælpe til ved opsætning af mødelokaler.

Ansættelsesforhold og ansøgning

Du vil komme til at indgå i et team på to praktikanter, og du har mulighed for at ansøge om at tage din SU med under opholdet.

CDEU betaler din bolig i et hus, som vi har en fast aftale med, og hvor du vil bo sammen med praktikanter fra andre repræsentationer i Bruxelles.

Vi betaler ligeledes for offentlig transport og et intensivt franskkursus på op til 500 euro.

Gå på opdagelse i vores praktikantunivers

Har du lyst til at læse mere om, hvem der er i praktik nu, hvordan livet for en praktikant kan se ud i Bruxelles, og hvilke jobs vores tidligere praktikanter har landet? Så læs nærmere i vores særlige praktikantunivers på linket her.

Spørgsmål?

Sidder du med spørgsmål omkring et praktikophold hos os, så tag endelig fat i Julie Sand Jørgensen på jsj@centraldenmark.eu.

Vi anbefaler, at du er vaccineret mod Covid ved ankomst for at kunne få det fulde ud af dit praktikantophold.

 

Lad os hjælpe dig videre

Kontakt en af vores kompetente medarbejdere, som kan rådgive dig inden for netop dette område og hjælpe dig videre med dit projekt.

Julie Sand Jørgensen
EU-rådgiver
Kultur og uddannelse