Praktikant ved CDEU

Hvorfor lige CDEU?

Central Denmark EU Office er Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles, og vi arbejder for at sikre borgere, virksomheder og institutioner i Midtjylland størst muligt udbytte af det europæiske samarbejde.

Hvad gør et praktikantophold hos CDEU unikt?

Vi er 20 dedikerede medarbejdere på et kontor, hvor dørene altid står åbne, og hvor vi værdsætter den enkeltes indspil til arbejdet. Hos os bliver du en vigtig brik, ligesom du vil få et stort ansvar. Et praktikophold hos os giver dig mulighed for at bringe dine egne kompetencer i spil, du vil kunne bygge et solidt netværk – også hjemadtil i Midtjylland – og du vil blandt andet blive skarp til at kommunikere på skrift.

Meget varierede arbejdsopgaver
At arbejde her er på mange måder noget særligt, ikke mindst i kraft af vores meget varierede ejerkreds: Vi er ejet af både Region Midtjylland, de 19 midtjyske kommuner, Aarhus Universitet og VIA University College, og vores arbejde rækker meget vidt omkring på områderne erhverv, sundhed, forskning, uddannelse, kultur, bioøkonomi og grøn omstilling. Du kan med andre ord se frem til en hverdag med ret så varierede arbejdsopgaver for en stribe interessenter. Samtidig arbejder vi på kontoret meget på tværs af de forskellige områder for at skabe nye synergier og projekter for vores samarbejdspartnere, og det er bestemt også med til at gøre stedet til en fed arbejdsplads.

Målet: Skabe størst mulig værdi
Det overordnede mål for CDEU er at skabe størst mulig værdi ud af det europæiske samarbejde for Midtjylland, og det gør vi på en lang række forskellige områder – her følger et par eksempler:

Rekordstøtte hentet hjem til Midtjylland
Alene i 2018 skaffede hjalp vores erhvervskonsulenter således med at skaffe godt 70 millioner kroner hjem til midtjyske virksomheder – læs den historie her. Siden CDEUs opstart i 2007 har kontoret i øvrigt hjulpet med at hente knap trekvart milliard kroner i EU-støtte hjem til Midtjylland.

Klimasikring af hele regionen
CDEU er én af skaberne af klimatilpasningsprojektet Coast to Coast Climate Challenge (C2CCC), som har fokus på vores vand – grundvand, hav, floder, åer, søer og regnvand – på tværs af hele Midtjylland. Projektet involverer ikke mindre end 31 partnere i 24 delprojekter, og der kommer til stadighed komplimentære projekter til. Det omfattende projekt opnåede med hjælp fra CDEU 51 millioner kroner i EU-tilskud, og det løber fra 2016 – 2022. Læs mere om C2C CC her

Årsberetning 2018
Tryk på linket her for at se CDEUs årsberetning for 2018 og få yderligere information om, hvad det er der er med til at gøre vores kontor til noget ganske specielt, hvad vi arbejder med og hvilke resultater vi har opnået.

Bruxelles er hele Europas hovedstad

At CDEUs kontor er placeret i Bruxelles er helt naturligt, da blandt andet Kommissionen, Rådet og Parlamentet er placeret her.
Desuden ligger Bruxelles centralt placeret i Belgien med spændende byer såsom Ghent, Antwerpen og Brügge placeret maks. 1 times transport væk med tog. Amsterdam, Paris og London kan alle nås inden for to timers togtransport.